Hallituskulttuuria ja Kreikkaa

Autoverohumpuukia

Autoveroa lasketaan muodon vuoksi, kun kerran niin ennen vaaleja  luvattiin. Rahat otetaan autoilijoilta muilla keinoilla. Eli hyötyjiä ovat ne, joilla on uuteen tuontiautoon varaa, kun taas ne,  jotka joutuvat vanhalla körröttelemään, maksavat aukon.

Pakolaiskysymys

Hallitus päätti kuitenkin viisaasti ja eduskunnan suuri valiokunta äänesti saman kannan puolesta. Siitä on annettava tunnustus. Suomi kantaa vastuunsa Välimeren pakolaiskysymyksen hoitamisessa.
Perussuomalaiset ministerit tietenkin profiloituivat lausumillaan. Ja hyväksi jatkoksi oikeusministeri puolestaan haluaa pistää pukinsorkkansa tuomioistuimen toimintaan huolimatta siitä, perustuslaki turvaa tuomioistuinten riippumattomuuden. Sellaisia hallitusherroja ja sellainen uuden kulttuurin hallitus

Kreikka

Kun lukee Kreikan tapauksen käsittelyä, niin mieleen tulee vanha kovistolainen viisaus. Monessakin yhteydessä hän tätä käyttänyt, mutta ainakin työmarkkinakysymysten yhteydessä kerran hän totesi, että MTK:n voisivat kehua palkkasopimusta sak-laisille ja SAK:n edustajat puolestaan maataloussopimusta mtk-laisille.
Taisi nytkin olla hyväksi, jos Ateenassa saksalaiset kertoisivat kuinka yliantelias EU:n tarjous on, kun taas  puolestaan Berliinissä kreikkaliset selostaisivat kuinka kreikkalaiset ovat kaikessa antaneet periksi.

Ps. HS 25.6.2015 kuvasi asetelmaa. Sitä kannattaa miettiä ennen johtopäätösten tekoa.


TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!