Hallitus romahtaa - siniset eivät kestä

PuoluekannatusYle20180705.JPG

Hallituspuolueiden yhteenlaskettu kannatus on vain 36,5 prosenttia.

Se on karu luku ja se vaikuttaa, ja syystä. Selitys on soteessa ja moraalittoman hallituksen muissakin toimissa.

Uutisoinnin kärki on persujen menestyksessä, joka jättää jälkeensä ehkä merkittävimmän gallup vaikutukset: Suhteellisesti siniset ovat menettäneet eniten kannatustaan siis 35 prosenttia. Unohdetaan virhemarginaalit ja mietitään tuloksen merkitystä sinisten kansanedustajien ja muiden kannattajien joukon mielialoihin. Uppoavasta laivasta paetaan ja niin arvelen sinisien vääryydellä rakennetulla purrelle käyvän. Sieltä mentäisiin, jos kehdattaisiin persuihin, jotka eivät taidan kaikkia hyväksyä. Nyt on siis kysymys siitä, että onko sinisillä nimi jossakin vähintään henkisessä vekselissä, joka laukeaa Keskustan ja Kokoomuksen kanssa tehdyn korruptio-sopimuksen rikkomisen  eli soten kaatumisen yhteydessä. 
Tässä tämän kannatus mittauksen suurin vaikutus. Keskusta on aikaisemminkin ostanut konkurssipuolueita, miksei nyt, kun hätä on yhteinen. Vain omien edustajien paikkojen menetyksen pelko on esteenä. Onko se riittävä, nähdään syksyllä.
Kokoomus sen sijaan ottaa uusia turusia vastaan, sillä puolueella on itseluottamusta ja taloudellista voimaa suojella omia edsutajia on riittävästi.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!