Hallituksen hallittua anarkiaa

Naantalin Työväenyhdistyksessä on tapana, että kokouksen avauksen yhteydessä puhutaan laajemmista poliittisilta kysymyksistä. Listalla ovat EU-kysymykset erityisesti euroon liittyvät asiat ja sitten Suomen hallituspolitiikka ja muita ajankohtaisia aiheita.

Yleisesti ottaen suurin piirtein oltiin enemmän kuin huolissaan Kataisen hallituksen sähläyksestä:
Osinkoverotus tuhrittiin oikein kunnolla ja eniten tässä kunnostautuivat edustajiemme ylisanoineen, jotka olivat - ei pelkästään liioittelua, vaan myös väärän tiedon levittämistä. Miinuspisteitä tuli kosolti.

Sote-uudistuksen mammutti työryhmät ja niiden jatkuva muuttaminen ja uusien perustaminen nauratti hysteerisesti.
Petteri Orpolle, kok on edessään Mission impossble.
Vain tosiasioiden tunnustamisella voitaisiin tästä selvitä ja vain tämän asiantilan hyväksyminen ja sen esille tuominen, voi pelastaa SDP:n. Hanke, jolla ei ole kansan sen paremmin kuin asiantuntijoidenkaan tukea ei taatusti tule samaan kiitosta.
Tilanne lähestyy hallittua anarkiaa. Tarkoitan, että hallitus tekee päätöksiä vain osoittaakseen päätöksentekokykyä huolimatta siitä, että mitään tietoa paremmasta tai edes nykyisen kaltaisesta menosta, olisi tiedossa. Edesvastuutonta.

Vahva mies Eero Heinäluomalle ei kiitoksia herunut. Presidenttitie ei ainakaan tasoittunut. NTY:n väki ei ole tunnetuimpia Tuomiojan Erkin aisan kannattajia. Erkin ongelmana on ollut eri mieltä olemisen krooninen pakko. Mutta rajansa silläkin on, oli yleinen näkemys.

Naantalin valtuustoasioista vilkkain keskustelu käytiin keskustan rakennemallista:

Parasta on , että vihdoinkin valmistui sekä asian reipas jatkamine muistaen, että toteuttava kaava ei hyllyille tomuttumaan jäävä asiakirja pitää olla tavoitteena. Kuparivuorinäkymän säilyttämiseen kannata uhrata liikoja. Liikennejärjestelyt vaativat välittömiä parannuksia. Mutta tärkeintä on, että meillä on erilaisten asuntojen tarjontaa. Tehokkuutta pitäisi olla sen verran, että kaupunki pystyy toteuttamaan omat investoinnit ja myös siten, että vältyttäisiin tolkuttoman kalliilta ratkaisuilta. Tässä yhteydessä muistutettiin palvelujen tärkeydestä uusia asukkaita tavoiteltaessa. Toisaalta asukasluvun kasvua taas tarvittaisiin palvelujen ylläpitämiseksi.

Kaavoituksen yksityiskohdissa on ollut havaittavissa kaupungin intressin unohtuminen ja huono paikallistuntemus. Luottamushenkilöillä on melkoinen vastuu, sillä virkoamiskunnassa puutuu paikallistuntemus ja terve järki. Ammattitaidottomuudesta tai asenteesta on kysymys. Tyhmät tonttijaot ja kaavamääräykset tulevat kalliiksi kaupungille. Luottamushenkilöt ovat palkkansa ansainneet.

Kaupungintalon ruokailu on kallista kaupungille eikä se suuria kehuja saanut laadunkaan puolesta saanut. Ikuisuuskysymys sai nyt välttämätöntä väliaikaishoitoa, sillä henkilökuntaruokailu on hoidettava!

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!