Hallintotaidetta ja aloitteellisuutta

Naantalin valtuusto sai vietyä hallintosäännön esitetyssä muodossa.

Vihreiden esittämä palautuehdotus nykyisten lautakuntien säilyttämiseksi ja rakennustarkastajan luvan annon rajoittamiseksi ei saanut kuin neljä ääntä. Vasemmistoliiton ehdotus siitä, että hallitukseen kuulumattomat ryhmät saisivat äänensä kuuluviin valtuustoryhmien puheenjohtajien osallistumisoikeudelle kaatui sekin.

Näin kävi ehkäpä siksi, että  Sirpa Hagsbergin, sd ponsi avoimuuden varmistamiseksi ja kaupunginhallituksen seurantavelvollisuudesta, oli vastaus säännön aiheuttamiin pelkoihin. Sirpan puheenvuoro on kirjoituksia sivuilla ja ponsi tuli yksimieliseti valtuuston päätökseksi. Ihan tyylikäs juttu luottamushenkilöiltä.

Taide nostattaa intohimoja aiheestakin.

Paul Brück ,vihr. esitti monta hyvää perustelua asian palauttamiseksi. Mutta pragmaattisuus ja juhalavuoden kuluminen  esti asian uudelleen valmistelun.
Taide ja sen rahoitus on aivan ilmeisesti hankala juttu: Vaalien läheisyys ja kansan ääni pelottavat, mutta toisaalta isänmaallinen juhlamieli innoittaa. Ja sitten on aina se, että kuka mistäkin tykkää ja myös se, että  kuka on mestari!
Kokoomuksen seireenin laulu taiteen ja kulttuurin puolesta on lumetta. Sillä peitellään häpeällistä historian kirjoituksen kaatamista.

Valtuusto taisi tehdä aloitteiden määrällisen ennätyksen:

Kuusi aloitetta eikä oikeastaan yhtään kevotonta, ellei lukuun oteta Anne Pentin, kok  NPS:n  lahjontayritystä. Lammasluotoa rakentava ja purjehtioiden toiveille kuurona korvana ollut ryhmä haluaa hyvittää antamalla talvisaunan käytäjille  rahaa tueksi toiminnalle. Eihän tämäkään huono asia ole, mutta falskius ja kaupungin rahoilla rällästäminen on veronalennuksia vaativalta poppoolta tympeää.

Muut aloitteet olivat:

Samuli Santalahden vierasvene satamasuunnitelma, ei huono.
Vilhelm Junnila oli oikealla avoimuuden asialla toivoen, että valtuuston kokoukset videoidaan ja että pöytäkirjat olisivat kuten muualla käytettävissä.
Jan Lindströmin digi-aika esitys on oikeaan suuntaan.
Jarkko Kanervan kulttuurin ennalta ehkäisyn kehittäminen on asiaa.
Lasse Valtosen esitys Sinervon talon toiminnan turvaamisesta on kaunista.

Puheenjohtaja totesi lopuksi, että vielä on aikaa eli seuraava valtuusto kokoontuu ennen vaaleja!

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!