Fintech

FintechWolf20160309.JPG

Informaatioteknologiasta on muuttanut, viihde-, media- ja vähittäiskauppa alaa yritysten ja viimeisimpinä hotellihuone- ja taksipalveluja.
Onko se tekemässä samaa  rahoitustoimialalla.?
Minun ensimmäinen vastaus on: ole hyvä. Toinen vastaukseni on: Kyllä. Kuten Bill Gates sanoi, "emme yleensä yliarvioi muutosta, joka tapahtuu seuraavan kahden vuoden aikana, mutta  aliarvioimme muutos, joka tapahtuu seuraavan kymmenenä vuotena. Älä anna itsesi saa tuudittautua toimettomuuteen." Tämä koskee ihmisiä yrityksissä, joita se koskee sekä myös lisäksi päättäjiä.

Martin Wolf aloittaa  8.3.2016 FT artikkelinsa, missä hän kuvaa muutoksen tarvetta ja toivottavuutta.

Fintech ei tule suomalaisuudesta, vaan alkuliite viittaa finanssisanaan. Muuta perusteltua on muistaa, että suomalaiset ovat olleet alalla monessa suhteessa edellä kävijöitä. Uudenlainen finanssitekniikka tekee mahdolliseksi vähentää kustannuksia ja voidaan toimia uudella tavalla. Jopa lainaaminen suoraan privatisti henkilöltä henkilölle kuin myös yritykseltä yritykselle. Ja tietenkin olisi oikein ja kohtuullista, että ahneet ja ahnaat pankit saataisiin järjestykseen myös siksi, että ne ovat olleet monien ongelmiemme aiheuttajia. Lopuksi Wolf muistuttaa mahdollisuudesta ja päättäjien velvollisuudesta vahtia:

Kaiken kaikkiaan tietotekniikan soveltaminen rahoitusjärjestelmään tarjoaa suuria mahdollisuuksia. Ongelmana on ennen muuta sen  varmistamisesta, että hyöty koituu tällä kertaa asiakkaille, kansalla eikä vain muutamille vakiintuneille alan toimijoille tai niiden dynaamisemmille tilalle tuleville. Rahoitussektori, erityisesti pankkimaailma tarvitsee vallankumousta. Mutta tämä on taas yksi alue, jossa päättäjät eivät voi vain olettaa, asiat järjestyvät sujuvat hyvin. Ja koska rahoitus on niin tärkeää, että vallankumousta tarvitaan, niin juuri siksi vallankumous edellyttää tarkkaavaista asioiden valvomista.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!