Finanssialan uutisia

Pankkiiensakot20131204.JPG

Viime päivien rahoitusasioista ja pankeista esiin tulleita uutisia:


Kiinan vaihdettava valuutta renminbi on ohittanut euron kansainvälisen
kaupan rahoituksessa kertoo pankkipalvelu SWIFT Groupin tutkimus.

  • Kiinan valuutan  kansainvälistyminen korostuu , SWIFT sanoi, että viime aikoina tiedot osoittivat renminbi käyttö kansainvälisen kaupan rahoituksessa kasvoi 1.89 prosenttia tammikuusta 2012 lokakuuhun 2013 nousten 8.66 prosenttiin.
  • Euron osuus kansainvälisen kaupan rahoitus on nyt 6,64 prosenttia lokakuun alussa SWIFT kertoo.
  • Yhdysvaltain dollari on edelleen ylivoimaisesti eniten käytetty kaupan rahoitus valuutta 81.08 prosentin osuuden mukaan SWIFT.
  • Käyttämällä renminbi kauppa rahoitetaan Lokakuussa 2013 reminbidin käytön viisi kärkimaata olivat Kiina, Hongkong, Singapore, Saksa ja Australia.

EU: n kilpailuasioista vastaava komission jäsen Joaquín Almunia kertoi  kartellien "rahoitusalan kauhistuttavista väärinkäytöksistä.

  • " Järkyttävää ei ole ainoastaan Libor tai Euriborin korkomanipulaatio, vaan erityisesti se salainen yhteistyö, jota kilpailevat pankit ovat harjoittaneet kaikkien sääntelyelinten selän takana.”

EU ja sen toimielimet ovat puuttuneet tähän menoon. Se olisi syytä huomata. Kuten myös se, että EU-alueen yhteistyötä ja sen syventämistä tarvitaan, jos halutaan olla mukana kansainvälisen kaupan ja kilpailun tantereilla. Nyt ei ole periksi antamisen vaan omien asemien vahvistamisen paikka. Ja se ei tapahdu siten, että EKP:ltä kielletään kaikki se, millä muut maat  asemiaan kohentavat. Mutta tämä vaatiikin asioihin perehtymistä eikä pelkän ei sanan sanomista.
Juuri tämä ei kaikelle EU:n kehittämisessä on Saksan suuren koalition  vakava ongelma. Nyt on siis painetta tultava muualta, jotta Deutschland über alles joutuisi miettimään syntyjä syvempiä.TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!