Fiksusti yrittäjyyden puolesta

YrittC3A4jC3A4tNaantalissa20130426jpg.jpg

Naantali kaupungintalolle oli Varsinais-Suomen ja Naantalin yrittäjien tilaisuus. Yrittäjien toimari Henri Wibom kertoi, että tällaisia kuntakäyntejä järjestetään muutamia vuodessa.
Heidän tarkoituksena on kuulla kaupunkia ja yrittäjiä ja päinvastoin kertoa ajankohtaisista asioista.
Yhteyspäällikkö muistutti, ettei pidä arastella olla yhteydessä  ongelmissa heidän palveluun, sillä heillä on kattava asiantuntija verkosto käytössään.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Markku Tuuna kertoi asiatyyliin Naantalin kuulumisia muistuttaen, että Naantalissa tehdään yrittäjien aloitteen pohjalta palvelustrategiaa juuri nyt.
Kaupungin kehityksen pääpiirteet tulivat hyvin esille, jonka Naantalin Yrittäjien puheenjohtaja Timo Raitmaa omassa esityksessään totesi tyydytyksellä.

Yrittäjien puolelta hankintakysymykset olivat vahvasti esillä ja toiveena oli laajentaa kuntien kysyntää ja erityisesti sen kohdistumista oman kaupungin yrittäjiin. Tilaisuuden henki oli hieno, eikä sellaista aikaisemmin usein koettua julistuksenomaisuutta ollut. Päinvastoin pragmaattinen , käytännöllinen oli tilaisuuden yhteinen sävel.
Naantalissa on yli 1.000 yritystä, joista kolmasosa on yrittäjäjärjestössä. Yritykset työllistävät 3.500 henkeä.
erittäin tärkeä on muistaa pienten yritysten merkitys työllisyydelle.

Yrittäjäjärjestöllä ei ollut kuntarakennekysymykseen kantaa: Onko suuri vai pieni kaunista, on Wibomin mukaan kuntien valinta siitäkin huolimatta, että esimerkiksi Suur-Turkua ajetaan juuri kuntien kilpailun vähentämiskesi.

TSeK Turun seudun kehittämiskeskus oli tuntematon paikalla olleille ja aloittavien yrittäjien Potkuri-palvelu sai niin ruusuja kuin risujakin.

Yritysvierailu kohdistui Conditen toimintaan. Naantalihan kuuluisa maustebrändistäään. Se on hyvä muistaa, kuin myös sekin, että yrittäjien puheenjohtaja on agentuuritoimialalla niin tuonnissa kuin viennissä. Eli palvelutoiminta tukee tavarantuotantoa ja välttämätöntä vienti. Palvelut eivät ole vain toistemme paitojen pesemistä.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!