EU:n hunajapurkit ja meidän kimalaiset

Onnellinen mies ja arvoisa puhemies ovat Juhannuksen otsikoita.

 Suomen Kuvalehden Tuomo Lappalaisen tekemässä haastattelussa otsikolla Onnellinen mies Jyrki Katainen kertoo:

”Tykkäävänsä ihan hirveästi tästä työtä” "Työtunteja on varmaan samana verran, mutta työn luonne on toisenlainen. Henkisiä paineita vähemmän”, sanoo komission puheenjohtaja, jonka huolena EU:n talous koordinaatio.

Lawrence Summers FT:ssä:

Yhdestoista hetki on käsillä.. Mutta se on usein niin, että pimeintä ennen aamunkoittoa. Toivokaamme kaikki Kreikassa ja Saksassa käyttää tänä viikonloppuna työskennelläkseen sen puolesta, että astuisivat kauemmaksi jyrkänteen reunalta ennen maanantain huippukokouksesta

Mutta Jyrki Kataisella on paineita vähemmän, vaikka EU natisee liitoksistaan ja Kreikan eurojäsenyys on hiuskarvan varassa!
Komissaarit eivät edusta jäsenvaltioita, vaan EU:ta ja siksi ei Katainenkaan voi seurata katsomosta, eikä myöskään kotimaansa Suomen kannalta ole yhden tekevää taloudellisesti eikä poliittisest,  miten pienille ongelmamaille käy.

”Vaikeisiin asioihin on olemassa vain vaikeita ratkaisuja. Jos niihin olisi helppoja ratkaisuja, vaikeat asiat eivät olisi vaikeita.”

Kataisen haastattelu päättyy hänen  syvälliseen fundeerukseensa. Fantastista.

Maria Petterssonin Hesari haastattelussa Arvoisa puhemies Maria Lohela sanoo:

” Mitä sillä on väliä, mitä olen menneisyydessä tehnyt? Pyrin kaikessa toiminnassani noudattamaan tasapuolisuutta ja reilutta ja kohtelemaan kaikkia ihmisiä kunnioittavasti.”
Vaihto-oppilasvuoden USA:ssa ja pari vuotta Irlannissa ovat jättäneet jälkensä perussuomaliseen ja niinpä hän kertoo puhemiehen pestin jälkeisistä toiveista:
Yksi toive minulla on : Haluaisin asua joskus vielä ulkomailla pidempään”
Puhuuko Lohela kenties EU-virasta?

Ei ole minkäänlaista mielipidettä siitä. Kenties lähden eläkkeelle Portugaliin”

Voiskohan hän näiden mietteiden jälkeen ymmärtää Suomeen haluavia yhtäältä ja toisaalta voisko hän suoraan sanoa, että on oikein ja kohtuullista Suomen hyväosaiset  lähtevät Suomen kurjuudesta muiden maiden lämpöön.

Siinäpä osuvia -   samalle päivälle 20.6.2015  sattuneiden Suomen lipun ja pakolaisten  päivän -  tervehdyksiä!

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!