EU vaalien loppukiri- S&D ryhmä maitohapoilla

Ennusteeurovaalitulokseksi20140519.JPG

Tiedämmehän sen, että EU-vaalit eivät kiinnosta ja ennakkoäänestystulokset eivät hyvää lupaa. Ihmiset syyttävät tietenkin kuten tälläkin palstalla on kerrottu kokemastaan kurjuudesta EU:ta ja siihen heitä auttavat sananselittäjät skeptiset europopulistit. Euron ja EU:n puolustajat vahvistavat asetelmaa myötä juoksemalla eli mielistelemällä äänekkäitä vastustajia. Siitä syntyy ajattelevallekin ihmiselle sellainen katsomoon jäävän tunnelma: Antaa Rooman palaa, ei ole meidän kaupunki. Samalla hengellä puolueemme johtokin suhtautui ehdokasasetteluaan, ei ole meidän juttu.

Taas kerran näemme vaalikampanjoinnin merkityksen. Viime vuoden lopulla ja tämän vuoden alussa EPP eli meidän Kokoomus näytti jopa jäävän S&D ryhmän eli meidän sosialidemokraattien taakse, mutta loppusuoralla vapusta alkaen ero kasvaa porvareiden hyväksi. FT:stä siepattu viimeinen ennuste näyttä avautuvan saksiliikkeen.
Vaalirahallakin on merkitystä. Mutta kyllä vaalityöllä ja innostuksella on oma osansa. Alhaisen motivaation  syypääkin löytyy läheltä peiliin katsomalla.

Saa nähdä, ymmärretäänkö tulevan vaalin sanoman sisältö oikein uudessa Saariniemenkadun kellarissa?


TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!