Eteenpäin on elävän mieli

PaloheimoSulonen20180523.JPG

Raision sd-kunnallisjärjestö puheenjohtajansa Jarmo Rosaman johdolla oli kutsunut Naantalin vastaavan eli NTY:n johtokunnan visiitille. Puhuttiin politiikkaa ja viihdyttiin, kiitteli NTY:n pj. Kimmo Aho.


Harvinaisen hienon alustuksen piti Heikki Paloheimo, politiikan akateeminen asiantuntija, joka tiedon lisäksi hallitsee haitarin; olipa mukavaa kuunneltavaa, kun Heikki yhdessä konkari Raimo Sulosen kanssa toi sisätiloihin keväisiä tuulahduksia. Hyvä muistutus siitä, että sd-motto Kärsi kansamme on vain pahantahtoinen vitsi.

Paloheimon Heikki muistutti paikallisia kuulijoita SDP:n yleisistä ongelmista; kaikkia huonoja tilastoja ei jaksa kerrata. Sen sijaan pilkahti siellä professorin tekstissä sen lisäksi, että hallitus sai kuulla kunniansa, jokin valonpilkahdus pääopposition suuntaan, ote on parantunut. Lopuksi kuitenkin  karu muistuttus: Demareiden olisi yllettävä ykköseksi varmistaakseen hallitukseen pääsyn.

Väen keskuudessa oli sellaista henkeä, paremmaksi on meno muuttunut, niin että toivoa on, kunhan jaksetaan toimia johdonmukaisesti muistuttaa, että hyvinvointiin ja erityisesti koulutukseen satsaaminen ei ole pelkkä meno, vaan se on myös tuottava investointi. Antti Rinteen muistutus peruskoulun suurista kustannuksista, jotka ovat tuottaneet kansakunnalle hyötyä oli hyvä esimerkki tästä. Luottamus palautumassa!

Yhteisiä intressejä on Raisiolla ja Naantalilla paljon

Suurin paino on liikenneinvestoinneissa ja joukkoliikenneratkaisussa.
E 18 on osa eurooppalaista TEN verkkoa ja maakunnan tärkein hanke, joka tarvitsee rahaa. Joukkoliikenteessä täyttyy ajatella kokonaisuutta – myös pääväylän reunoilta tulevia. Liian jäykkä systeemi ei palvele tasapuolisesti ja voi johtaa joukkoliikenteen käytön välttämiseen.
Rauno Saari muistutti päivän lehtitiotoihin viitaten, että Länsi Metro oli vähentänyt yksityisautoiluja vain prosentin verran! Kova pointti.

Maakuntahallinossa
( Painajaan huomio: oikeinkirjoitusohjelma ei tuntenut sanaa ja ehdotti sen lisäämistä), - koska se sitten tuleekin - nähtiin tarvittavan kehyskuntien äänen kuuluville saamiseksi yhteistyötä, jota perinteisesti Raision ja Naantalin demarit ovat harrastaneet piiritasolla.

Rasekon
kehittämistä pidettiin tärkeänä ja toivottiin, ettei Naantali jatkossa tule negatiivisesti yllätetyksi vaan päinvastoin tutkitaan mahdollisuuksia kehittää toimintaa uusiin suuntiin. Tarvetta koulutukseen on, yhteistyötä telakkakin kaipaa, totesi Vesa Parantainen.


TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!