Espanjan neito ja Espanjan maa mieles kaihoten ..

Espanjanpuoluejohtajat20160212.jpg


Espanaja on suomalaisille tuttu. Vanhastaan muistamme sen karun ja kovan historian30-luvun sisällissodan ja sen seurauksena erityisesti kenraali Francon  diktatuurin.
Maa onnistui demokratisoitumaan  ja tilanne vakiintui palajolti EU.n ansiosta. Espanjasta tuli muun eurooppalaisten "paratiisi” ilmojen ja vähän verojen muodossa. 
Ei ollut  mikään ihme, että maa joutui pankkikriisiin, sillä kiinteistökuplalle olosuhteet olivat oivalliset ja taas kerran muualta Saksasta ja Britanniasta ja vähän Suomestakin on sinne virrannut spekulatiivista rahaa, joka ajoi maan ahdinkoon ja EU:n apuluukulle. Kurjuutta heille tarjottiin, mekin vakkuuksillamme lastia kasvatimmee. Koruption jälkiä ilmestyi sinne ja tännne, joten ei ole ollut mikään ihme, että usko vanhoihin tekijöihin joutui koetuksella. Maahan nousi nopeasti kaksi uutta puoluetta. 

Ja sitten vaaleissa  saatiin aikaan tämä patti, jota varjostaa vielä Katalonian itsenäisyyspyrinnöt.

Näissä asetelmissa sosialistijohtaja Sanches on saanut vaikean hallituksen muodostamistehtävän. Ja näin FT:ssä Tobias Buck

Kysyttäessä viime viikolla hänen onnistumismahdollisuuksia, herra Sánchez, koripallo-fani paennut Adidas, yhtiön iskulause. "Mahdotonta ei ole mitään", hän sanoi.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!