Esimerkki

SoinFTssC3A420171116JPG.JPG

Soini ei tunnista perussuomalaisia puolueeksi, jonka hän perusti.

FT: jutussa arvellaan, että Kreikan tukipaketit ja maahanmuutto koituivat Soinin kohtaloksi; ei pidä tehdä kompromisseja vaikeissa asioissa, viestittivät muiden maiden populistit. Soini itse taas viitta Norjaan, jossa populisti jatkoivat vaalien jälkeen hallituksessa. Hän väitää,  että olisi pitänyt kestää yhtenä rintamana hallituksessa.
Halla-aho on pätemätön johtaja ja liian äärimmäinen puolueen johtajaksi.

Haastattelun lopuksi:

Soini väittää, ettei hänellä ole halua johtavassa roolissa Sinisessä tulevaisuudessa, mikä johtaa huhuihin Helsingissä, että hän voisi pian hakea uutta roolia: "Olen vanha hevonen. En aio johtaa puoluetta uusiin taisteluihin. Kaksikymmentä vuotta on elinaika suomalaisessa poliittisessa elämässä.

Mutta hän väittää, että perussuomalaisten päätös liittyä hallitukseen vuonna 2015 oli oikea. "Olemme maksaneet todella kova hinta. En jäänyt huutelemaan ulkopuolelta, vaan halusin osoittaa, että pystymme olemaan hyviä ministereitä ", hän sanoo. "Valitettavasti kaikki kannattajat eivät ymmärrä, että jos haluamme vaikuttaa todella, niin emme." voi olla jatkuvasti oppositiossa.

Sitä saa mitä tilaa, oli Soinin sloogan. Hän kokosi puoluessen kaikki mahdolliset ääntenkerääjät ja saavuttu toiseksi suurimman puolueen asemaan päästen hallitukseen ja  saaden ulkoministerin loistopaikan. Monia herroja ei voi palvelle, eikä elliitiä voi vastustaa eliitistä käsin. Taisi haastattelussa Soinikun viitata, että puolue oli mätä sisältä.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!