Erikoinen päivä: EKP & NMJ

NorasAho20140605.JPG

EKP ryhtyy ensimmäisenä maksamaan pankeille talletuksista negatiivista korkoa. Samalla painetaan ohjauskorko 0,15 prosenttiin ja rahaa pumpataan 400 miljardia toiveena estää deflaatio, tukea heiveröistä kasvua ja heikentää euroa.

  • Se on ensimmäinen merkittävä keskuspankki, joka uskaltaa negatiiviselle alueelle. FT 5.6.2014

Näin sitten lopultakin yritetään jotain muuta kuin ainaista kiristystä.

Henkilöityvän yhdyssiteenä talouden suurten eurooppalaisten linjojen ja juhlimme välillä on valtionvarainministeriö talousasioiden lainasäädäntöneuvos Tytti Arton vaimo Noras, joka virkamatkaltaan Roomasta juuri ja juuri ehti konserttiin.

Säveltäjä Kalevi Aho on kirjoittanut kulttuurin tärkeydestä myös rahan jaossa.
Hän on kurinalainen kummallisuus itse; tilausteokset valmistuvat ennen aikojaan.
Ja syytä onkin, sillä teos ei totisesti tällaisen ei-asiantuntijan korvin tuntunut helpolta. Virtuoosimme Arto Noras on harjoitellut teosta lukemattomia tunteja. Hän on ajanut Helsingin - Lahden ja Naantalin väliä joka päivä monta tuntia voidakseen harjoitelle orkesterin kanssa kustannuksia säätävällä tavalla.

Ennen konserttia kuului hiljaiselta hautausmaalta kummia. Puhallinsoittajat siellä availivat instrumenttejaan. Se oli hieno lähtökohta suurelle tapahtumalle.

Sinfonia Lahti täyttää kirkon kaikella tavalla. Esiintymistilat ovat suurelle orkesterille ahtaat, mutta ennen muuta orkesterin sointi yltää joka soppeen.
Suoraan radioitu konsertti onnistui. uskallan sanoa, vaikka en ole kriitikkojen juttuja nähnytkään.
Perinteisistä klassikoista tykkäävä kotiarvostelu nosti Ahon konseton Sibeliuksen teoksen edelle.
En yritäkään kertoa sanakääntein miltä uusi sävellys tuntui.Hengeäsalpaavan jännittävää pituudessaan niin lyhyt; suomalaista luovuutta. Naantalin juhlille kunniaksi.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!