Eric Tomuch  "Liikanen on askel oikeaan suuntaan", sanoo Martin Wolf

savolainen+koristemansikka+20121005.jpg

Erkki Liikasta, joku kavereista nimitti fiinisti  Eric Tomuch,  on tänään Martin Wolfin kolumnin otsikossa . Liikanen is at least a step forward for EU banks

Liikanen (hänen johtamansa  ryhmän raportti) on vähintään EU:n pankkien kannalta askel eteenpäin, jos oikein ymmärsin.
Tässä alla on kolumnista poimitut Wolfin  joitakin näkökulmia.

  • Martin Wolf kirjoittaa, että USA:n pankkien tase on 8.6 biljoonaa, kun EU:n vastaava on 42.9 biljoona euroa. Jos  USA:n pankit ovat liian suuria kaatumaan, on puolestaan EU:n pankki sektori myös liian suuri kaatumaan, mutta myös liian suuri pelastettavaksi.
  • Ei esityksestä ole tähän hätään hyötyä, järjestelmä olisi pitänyt olla ennen ongelmien syntyä. Mutta tulevaisuutta varten se on hyvä.

    Investointipankit pitäisi erottaa talletuspankeista. Ei avustettavat instrumentit eivät saa olla pankeissa eikä ne saa olla osa johdon palkitsemista. Pääomavaatimuksista täytyy olla riskien mukainen painotus ja näiden lisäksi lukemattomia hallinnon parannusesityksiä, on Liikasen esitysten pääsisältö.
  •  
  • Esityksessä on paljon hyvää ja rohkaisevaa ja se sopii yhteen brittien kaavaileman systeemin kanssa. Mutta edelleen löytyy aidassa aukko, joka on liian suuri takamaan vähittäis-pankit, veronmaksajat ja talouden kaupankäynti aktiviteeteilta.
  • Tämä askel eteenpäin, seuraavan pitää paljon enemmän eteenpäin, eikä taaksepäin. EU:n pitää saada nauttia turvallisemmasta pankkitoiminnasta. Sille ei ole todellista vaihtoehtoa.

    Ei mikään turha tämäkään Mikkelin mies!

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!