Epärehellistä ja tyhmää

Tasavallan hallituksen valmistelu saa sapiskaa; Luulisi kokemuksesta pääministerin tietävän kätilöiden työajoista ilman A studiota. Ja mahdotonta ymmärtää tuota kaikkia kiviä kääntävää virkamieskunnan ideattomuutta. Veikkaankin, että kyse on kylmästä, laskelmoivasta politikoinnista ja se onkin vakavampi juttu insinööri imagoa ylläpitävän Juha Sipilän kannalta. Insinööri voi olla reilu ja rehti tai sitten ei!

Paikallisen sopimisen suunnasta mennään nyt lailla säätämistä kohti vuosilomalakiasiassa. Mennään siis Ranskan suuntaan eli sinne, mistä siellä yritetään päästä.

Hesarin pääkirjoitus on enemmän kuin oikeassa erityisesti, kun muistamme Jyrki Kataisen Kokoomuksen sarisairaanhoitajan jäljet:

Silti hallituksen paketti on monin tavoin hyvin ongelmallinen. Säätämällä lomarahat lakisääteiseksi hallitus astuu alueelle, joka ei sille kuulu. Palkoista päättäminen on perinteisesti kuulunut työmarkkinoille, ei lainsäätäjälle.

Roolien sekoittuminen saattaa aiheuttaa paljon vahinkoa. Suomen kannalta olisi ehdottomasti parasta, että työmarkkinajärjestöt saisivat neuvoteltua järkevämmän ratkaisun

Ja taas telkkari kertoo, että Suomi on kilpailukykyasioissa Pohjolan paras. Järjestövaltaa ja vieläpä yksipuolista yhden korporaation eli EK:n  tietojen varaan rakentuvan maailman rakentaminen on rahan valtaa.

Isänmaan parturit

Jotenkin tragikoomista on hallituksen puuhastelu kehitysapu ja rauhanturvarintamalla. Jussi Niinistö kehtaa leuhkia panosten pienenemisillä sen jälkeen, kun Sauli Niinistö on puhunut ja vielä Barack Obama on Suomea kiitellyt rauhanturvatehtävistä.
Suuret maat lisäävät YK:n avustamista. Ja vaikka Sauli Niinistö yrittääkin heittää leikiksi, niin kyllä norsullakin on korvat!

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!