Ennakkoäänestys alkaa

IlkkaKantola41A.JPG

Pystyykö Kokoomus  kääntämään sekavuuden näkyvyydellä

Kokoomuksen varapuheenjohtaja Janne Sankelo oli aamutelkkarissa kuin kissa pistoksissa, kun kannatuksen pudotuksesta ja Kreikan auttamisesta puhuttiin. Joustavuutta työpaikoille, mutta miten, ei siitä selvyyttä tullut. Ei hän halunnut arvioida lonkalta, että puolitetaanko ansiosidonnaisen kesto. Sairauslomia vähennetään neljännekselle on Kokoomuksen tavoita; se saavutetaan työllisyysasteen noustua 75 prosenttiin. Siinä taisi olla jippojen jippo.

Varsinais-Suomessa toivottiin, että Kokoomus hoitaa Kerjäläiset pois torilta ja leikkaa. Leikkauksia valtionmenoista 4 miljardia ja kuntien kohdalla 2 miljardia ja 2 lisämiljardia ansiotuloveroista. Tämä kaikki onnistuu nollatason palkankorotuksilla; verotus kannustaa työntekoon, lisää toimeliaisuutta ja kysyntää; puolet  veronalennuksista tulisi takaisin. Kiristetään välillisten veroja, polttoaine ja energiaverotusta lisätään. Ilmapallon puhallusta – puhtaasti.

Minulle jäi vaikutelma, että varapuheenjohtaja oli onnellisessa asemassa siksi, että hänen uskonsa oli tietoa vahvempi ja siksi kaikki sekasotku tuli pokkana pihalle. Ei vakuuttava alku.

Sen sijaan Kokoomus hallitsee paikallista median etusivua ja sen ehdokkaiden näkyvyys on huippuluokkaa. Naantalin Juha Haapakoski nousee näkyvyydessä ihan kärkipäähän. Talousasiantuntijana mainostava Juha on varmaankin tehnyt kustannuslaskelmat tämän satsauksen järkevyydestä. 

Ja päivällä radiossa Minna Arve avasi uusia uria:

Kokoomus rahoittaisi osan suurista veronkevennyksistä haittaverojen korotuksilla.
– Tämä palkkaratkaisu toisi miljardin verran liikkumavaraa. Toinen miljardi tulisi haittaveroista, jotka ovat ensisijaisesti energia- ja valmisteveroja, kuten tupakkavero.

Arvonlisäveron korotus sen sijaan ei puolueelle käy.
– Sen korottaminen on viime kädessä työn verottamista. (lihavointi mr)
Meidän veroratkaisu lähtee siitä, että siinä tuetaan työn teettämistä ja työntekemisen kannattavuutta. Tämän takia alv ei ole meidän listalla.
Yle 8.4.2015

Työn käsite on ollut ennenkin  uuden työväenpuolueen terminologiassa tarkoituksella sotkettu käsite. Tarkemmin ajatellen maxilaisittain Minna on oikeassa lähtien siitä, että vain työ luo lisäarvoa. Tavanomaisen markkinataloudellisen näkemyksen mukaan palkkatulot ja niiden verotus suoraan tai välillisesti on työn verotusta. ALV sisältää tuotteen arvoon vaikuttavia tekijöitä:  materiaalia, työtä,  pääomakustannuksia ja mm:ssa yrityksen voiton.TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!