Eläkeratkaisu asiaa ja poltiikkaa

PuoluekannatusHs20140926.JPG

Hesarin gallup kertoi, että oppositio on voitolla ja että kärkipäässä on tasaantumista, Kokoomus aavistuksen ala ja demarit alas. Ministerivaihdokset, ydinvoimakiistely ja eläkeratkaisun syntyminen tulevat samaan saumaan. Sirpa Paateron valinta vaikeaan tehtävään oli varmaan oikeaan osunut. Musta Pekastakin tässä yhteydessä puhutaan., mutta vaikeudet ovat mahdollisuus. Tärkeintä olisi säilyttää oma harkintaa eikä pitäisi mennä ihan virkamiesten vietäväksi. Eikä Pekka Haaviston keskittymisidea työpaikkojen luomiseksi ole tyhmä.

Eläkeratakisu vaikuttaa odotetulta, sanoi Juhanna Vartiainen ja auttaa selviytymään jatkossa. Pikkuhiljaa eli vuonna 1963 syntyville tulee eläkeikä olemaan 65 ja ennen 1955 syntyneisiin ratkaisu ei vaikuta.
Superkertymän poistuminen sai Akavan marssimaan ulos. Ja raskaissa töissä oleva voi päästä 38 vuoden työuran jälkeen eläkkeelle. Laskennallinen eläkeikä ei nouse ennen vuotta 2030.

Tässä yhteydessä on moitittu sitä, että asiasta tosiasiassa päättävät työmarkkinajärjestöt. Korporatismin pahuutta paheksutaan. Asiantuntija professori sanoi kuitenkin, että on hyvä, että joku kantaa kertyneistä eläkerahoista huolta. Meillä ei olisi yli 160 miljardin rahastoja, jos ne olisivat olleet vain parlamentaarisessa valvonnassa. Ei tyhmästi arvioitu.

Antti Rinteen onnistumisesta on kannettu huolta ja Turun Sanomatkin kyseli aiheesta. sanoin, että hallitusohjelma neuvottelut menivät paremmin kuin ennakolta arvioin ja että vaikeudet lapsilisäleikkaukset ja eläkeindeksi rukkaaminen ovat perintöä Katainen - Urpilainen ajalta.
Ydinvoimapäätöstä oli aihetta arvostella, sillä TVO:n kohtelu oli kummalista. Fennovoima on paljon ongelmallisempi yhteiskunnan kokonaisedun kannalta.
Henkilökohtaisesti en ymmärrä ratkaisua, sillä paras vaihtoehto eli Loviisan CHP ydinlaitos heitettiin jo Vanhasen- Kataisen hallituksen lehmänkaupan vuoksi ulos. Valtio työnsi naamasta omaa yhtiötään arveluttavin aluepoliittisin perustein

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!