Ei uutta

PuoluekannatusHs20150814.JPG

Hesarin pääkirjoituksessa arvioidaan tilannetta:


Sdp:n kannalta tilanne ei ole ollut yhtä helppo. Vasta nyt tulee ensimmäinen syöttö demarien lapaan: yhteiskuntasopimus. Tämä profiloitumisen kipeä tarve selittänee sen, että puolueen puheenjohtaja Antti Rinne aikoo teettää puolueellaan oman yhteiskuntasopimuksen.

Hallituksen tarjoamaa syöttöä Sdp:n voi olla vaikea jatkaa tavalla, josta itse saisi pisteitä. Suomen talouden vaikeudet ovat ilmiselvät, ja kilpailukyvyn korjaamiseen on tarvetta. Vaikka keinoista olisi erimielisyyttä, muutoksen tarpeesta ei ole. Sdp ei hankkisi lisää uskottavuutta, jos se asettuisi tyystin poikkiteloin. Mutta jos ei asetu, sen kuva ei kirkastu.

Kirkastumiseen tarvitaan selvää kokonaisnäkemystä. Ja yhteiskuntasopimuksen sisällössä on paljon sellaista, missä demareilla on annettavaa. Eli kyllä tässä on mahdollisuus. Mutta ei kuvaksi saa tulla vastuuttomuus ja kannatuksen kalastus, vaan vakava asiaa on tarjottava.
Ps. Aku Aittokalion kommentti alla on selkeä ja ystävällinen. Jouko TS:ssä arvelee, että  Akun toivoma oppositiovastuu vaikuttaa:TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!