Ei pelkkä mätäkuun juttu

PuoluekannatusHS20160723.JPG

Sdp on HS:n kyselyssä yhä toiseksi suurin puolue ennen kokoomusta, mutta niiden ero kaventui kerralla.

Tämä on huono uutinen Sdp:n puheenjohtajalle Antti Rinteelle, joka on toistaiseksi pelastanut nahkansa gallupmenestyksen ansiosta. Jos kannatus kovin rapisee, Sdp:n on saatava uusi vaihde silmään syksyn mittaan. HS pääkirjoitus 23.7.2016

Samaisen lehden Teija Sutinen näki asian vähän laajemmin.

Puoluejohtajien vaihtoviikot kertovat samasta epävarmuudesta kuin viime viikolla julkistettu eduskuntavaalitutkimus. Yhteiskunta muuttuu, puolueet eivät pysy mukana. Valmentaja menee vaihtoon, vaikka koko joukkue tarvitsisi pöllytyksen. Teija Sutinen HS 22.7.2016.

Näinhän kävi Alex Stubbille – eikä siinä auttanut se tosiseikka, että Kokoomus oli saavuttanut melkeinpä kaikki toiveensa SSS hallituksessa.

SDP on ollut oppositiossa vaalikauden alussa varsinkin näkymätön ja jotenkin mitään sanomaton. SDP:n puolesta puhui Lauri Lyly – eikä huonosti; maltillisuutta ja selkeyttä.
Ja kuten tällä palstalla todettiin, niin juuri tässä suhteessa Antti Rinne ei ole onnistunut. Ja tietenkin muistamme senkin – eikä tämä ole haikailua Jutta Urpilaisen suuntaan - , että Antti Rinne valittiin enemmän Urpilaisen tilalle kuin Antti Rinteenä.

Teija Sutinen on oikeassa siinä, että kysymys on enemmästä. Laajemmasta ja syvällisemmästä puoleen linjan etsinnästä. Se koskee koko poppoota.
Ja vaikka nyt tekeekin mieli sanoa gallupista, että mätäkuun juttu, niin on siinä sen verran perää, että lakisääteinen kesäloma riittää saavutetuista eduista tunnetusti kiinni pitävälle SDP:n äijäporukalle.

Ps. PS:n käänne on Brexit -intoa ei sen enempää.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!