Ei oikeaan ei vasempaan

Ei oikeaan ei vasempaan vaan eestä vapaan Suomen maan,  runoili Kuparivuoren koulun johtaja Hjalmar "Killi" Suominen. Se tarkoitti kuitenkin, että kaikkien olisi pitänyt olla oikeistolaisia.
Mielipidejanoille projisointi on melko rankka yksinkertaistusta. Mutta eivät ne ihan arvottomiakaan ole. Toinen suurempi asia on se, että vastaajien lähtökohta voi olla yleisen mielipiteen matkiminen. Huomaamme kuitenkin, että eroja on - pääosin ennalta arvattavia, mutta myös yllätyksiä.

Naantalilaisten kisan oikeistolaisin on aavistuksen liberaali Juha Haapakoski, konservatiivisin on tosi keskelle sijoittuva Vilhelm Junnila, liberaalein on selvästi vasemmalla oleva Sara Luotonen ja vasemmistolaisin on Kaisa Vallavuori, joka yllätykseksi on kakkonen konservatiivisuudessa.
Pikku yksityiskohtana oli kiva huomata, että lähiympäristön demariehdokkaat ovat melko maltillisia Maija Salo oli koko vaalipirin keskimmäisen edustajaehdokas.
Ilkka Kantola, niin pappi taustaltaan kuin onkin, oli selvä vasemmistoliberaali.

Olen kuullut väitettävän, että Yle yrittää auttaa liikaa. Äänestäjät menevät entistä enemmän sekaisin. No niinkin voi olla, mutta kaiketi se varsinainen syy on siinä, että niin suuri osa kansalaisista  seuraa muina kuin vaaliaikoina asioita melko pinnallisesti ja sitten tulee tämä ylitarjonta joka puolelta.

Mutta politiikalla on merkitystä ja kyllä mentalisti Poskiparran puheet siitä, ettei hän tarvitse vaalien kautta vaikuttamista, tuntuivat pahalta. Sellainen ajatus voi nousta päähän menestyksen hurmassa tai epätoivon alhossa. Mutta totta se ei ole. 

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!