Ei mitään hurraahuutoja

PuoluekannatusHS20170923.JPG

Antti Rinne aamutelkkarissa kommentoi SDP:n käännettä: Mukavaa, muttei mitään hurraahuutoja ja jatkossa hän muistutti asiasta, joka tahtoo unohtua:

Nykyinen hallitus on ajopuu EU-politiikassa.

Gallupin sanoma oli, että Vihreiden nousu on taittunut. Näin tuppaa käymään: Onnelliset kuherruskuukaudet menevät  - tietenkin.
Mutta ei homma vieläkään ole mitenkään yksinkertainen SDP:n kannalta. Varmaan demarit eivät ole pitäneet puoliaan opposition johtoasemassa. Tapana ei ole ruikuttaa, mutta katsokaa suurimman lehden ensimmäisen pääkirjoituksen kuvitusta.


Teija Sutinen kirjoittaa Hesarissa:

Kun ei sano mitään, ei munaa mitään – Touko Aalto sortuu varmisteluun, ja sellainen taktiikka ei toimi pitkään.

Touko Aalto yrittää surfata aallon harjalla. Mutta tuuli tyyntyy ja kääntyy: Silloin kysytään purjehdustaitoja eli osataanko yhteiskunnallisia korjauksia tehdä ja ennen muuta kenen hyväksi. Vai onko hallituskipeys niin kova, että Kokoomusta taputellaan silkkihansikkain vain myötäsukaisesti.

Antti Rinne puhuu asiaa, muuta liian paljon ja liian nopeasti, puuduttavasti. Se on ongelma.


Esimerkiksi veropoliittista vaikuttamista Eloranta pitää nykytilanteessa SAK:n jäsenistön kannalta oleellisena. Viime aikoina on puhuttu paljon tuloerojen kasvusta, mutta Eloranta pitää vielä merkittävämpänä varallisuuserojen kasvua.

”Varallisuuserojen kasvusta pitäisi puhua nykyistä enemmän. Tosiasiahan on, että ne ovat kasvaneet viime vuosina pörssikurssien ja muiden omaisuuserien nousun seurauksena. Toisaalta emme edes tarkkaan tiedä, millainen kehitys on, koska tietoa on aiempaa vähemmän muun muassa varallisuusveron poistuttua.”

Verotus olisi Elorannan mukaan tehokas keino puuttua varallisuuden jakautumiseen. EK esitti menneellä viikolla oman ohjelmansa, jossa varallisuuden verotusta esitetään kevennettäväksi verohuojennuksin noin miljardin arvosta.

”Tuota ohjelmaa nyt ei ainakaan pidä toteuttaa. Meillä on omat vastakkaissuuntaiset esityksemme”, Eloranta sanoo.

Tässä ongelma, johon osittain on tultu siksi, että varallisuusverosta luovuttiin yhden tupon aikaan saamiseksi. Päivät ovat peräkkäin.


TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!