Ei kyse ole vaan Soinin puheista

SikorkyFT20150816.JPG

Ymmärtääkö Soini Suomen aseman?

Johannes Virolaisesta sanottiin, että hän on poliittinen eläin. En ihan tiedä, mitä sillä tarkoitettiin. Mutta kaiketi se viitta jotenkin siihen, että politiikka on elämän sisältö ja että toiminta perustuu vaistoihin.
Kerrotaan, että Sirkka, Minä ja Pekka eli SMP perustui analyysiin nousevien kansanliikkeiden retoriikasta. Niiltä lainattiin ja niiden hengessä kehitettiin uusia.
Timo Soinia voinee, vaikka loman vuoksi ei Immosen juttuihin vastannutkaan, luokitella politiikasta eläväksi sanasepoksi. Eli hänessä yhdistyvät Virolaisen ja Vennamon elämän tyylit. Timo Soinilla ei ole Veikko Vennamon rasitetta, kekkoskaunaa.
Mutta ajautuuko hän Pekka Vennamon ansaan, ministeriyteen.

Aamutelkkarin haastattelussa huomasi hyvin, että hän oli valmistautunut vastaamaan aikaisempien puheiden esiin nostoihin. Yksinkertainen vastaus oli: Tilanne on muuttunut, nyt on EVM, jonka päätöksiin emme voi vaikutta. Niinkin voi sanoa, mutta rehellinen Soini olisi sanonut,  tykätään niin Audin takapenkistä.

Mutta sitten asiallinen argumentti.
Tilanne Euroopassa ja maailmassa on muuttunut. Euroopan yhtenäisyyttä tarvitaan eikä siihen sovi Kreikan sekaannus varsinkin kun pakolaisongelman sen kun pahenee. Jos Soini olisi malttanut olla sanomatta, kuten olen ennustanut, olisi lausunnossa ollut tyyliä. Pakolaisista Soini ja hänen porukkansa on puhunut ja puhuu, mutta nykytilanteessa on kysymys paljon syvemmästä maailman ongelmasta, jota taatusti ei paranneta kielloilla ja rajojen sulkemisella.

Puolan ulkoministeri Radek Sikorsky painotti kirjoituksessaan FT:ssä Euroopan yhtenäisyyttä ja tukea valitulle johdolle, presidentille ja ulkopoliittiselle edustajalle. Puolalla on tietenkin omat tavoitteet, mutta kyllä jutussa on perääkin.
Tuossa Sikorskyn jutun kuvituksessa on  ajattelemisen aihetta. Taas kuvasta puuttuu Suomi. Siinä onkin yhteensovittamista Soinilla; saada Suomi näkymään, jottemme jäisi pelkäksi huutavan ääneksi korvessa karhun kainalossa.
Eli kysymys ei ole vain perussuomalaisten pulinasta, vaan Suomesta.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!