Ei kuntaliitoksille, kyllä teolliselle pohjalle ja ministeriehdokkaille

PiaViitanen2CEeroHeinC3A4luomajaTuulaPeltonen20140330.jpg

Viiden sd. piirin risteilyllä valmistauduttiin EU-vaaleihin ja tietenkin askarreltiin kehysriihen aikaansaannosten parissa.

Laivalla on aina oma tunnelmaa, irti oloa arjesta ja yhdessä oloa saman mielisten kassa. Varmaan toverien tapaamisessa aina pääkallon paikalla jonkun korvat kuumottivat, mutta myös yhteisen hyvän ajatuksia ja yhteisvoiman rakennusta siellä pienryhmissä harjoitettiin.Voi olla, että joku puhui puheenjohtajavaalistakin.

Pääesiintyjänä oli puhemies Eero Heinäluoma. Eero on ay-liikkeen ja poliittisen työväenliikkeen tuntija ja moniosaaja. Hän hallitsee poliittisen vaikuttamisen keinot. Hän on opiskellut niin teoriassa kuin käytännössä vaalikampanjoinnin pidemmän oppimäärän. Sen lisäksi hän osaa puhua ja vetää yleisöä mukaan. Luontevasti eikä opetellun omaisesti.

Subsidiariteetti-  eli läheisyysperiaatteen kautta EU:n avaamine on fiksu veto.
EU-asioissa muutoinkin Eero liikkuu suomalaiselle maistuvalla kansallista intressiä korostavalla linjalla. Tärkeää kuitenkin on, että hän avasi eurokriisin olemuksen kansainvälisen USA:sta alkaneen sijoituskapitalismin aikaansaannoksena. Väärässä hän ei ole siinäkään, että pohjoismaisin silmin  ei voi hyväksyä eteläeurooppalaista hallintokulttuuria ja aivan oikeassa hän on vaatiessaan sijoittajien vastuun toteuttamista.
(Mutta moniin parannuksiin tarvitaan EU:ta ja yhteistä päätöksentekoa. mr kommentti)
Liittovaltiokehityksen suuntaan kehittymistä Eero ei toivo.

Suomen sisäisissä linjoissa Eerolla oli selvät sävelet: Ei pakkoliitoksille ja kyllä teollisen pohjan vahvistukselle.

Risteilemässä ollut Ministeri Pia Viitanen ilmaisi selkeästi myös oman jo vanhastaan tunnetun kantansa pakkoliitoksia vastaan. Ja niinpä siellä yleisön joukossa kyseltiinkin, että miksi meidän pitäisi odottaa Kokoomuksen käännöstä ja vasta sitten voisimme ilmoittaa, että sopiihan se meillekin. Ja sitten ihmetellään kannatuksen.

Varsinaisen Eurovaalijohdatuksen tekin Pirjo Alijärvi, joka monipuolisesti kuvaili jännittävää asetelma, jossa S&D ryhmä on ollut nousemassa suurimmaksi ryhmäksi, tosin viimeinen gallup kertoi asetelman olevan 204 -2013 paikkaa 751 MEP:n parlamentista.
Kotimaassa tilanne on tosenlainen; Kokoomus se sen kun vahvistaa asemiaan ja meidän nousu saa odottaa. Yleisön joukosta kysyttiinkin meidän ministerien ehdokkuuden perään. Jutta olisi tietenkin paras, jos hän siihen ”uhraukseen” olisi valmis. Erkki Tuomiojakin on tunnettu ja  arvostettu, mutta hän taas ei arvosta Euroopan Parlamenttia. 
Kysymys ei ole siitä, etteikö meillä ole laadukkaita ehdokkaita, kysymys on siitä, että miten ääniä saadaan. Kokoomuksen (Stubb, Virkkunen, Virolainen) noususta voi päätellä, että tunnetut ehdokkaat tässä koko maan vallipiirijärjestelmässä ratkaisevat tuloksesta paljon. Nämä vaalit heijastuvat tuleviin vaaleihin tai ainakin niiden tunnelmiin. 

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!