Ei kuntaliitoksia ja Sipponen piirihallitukseen oli Kaarinan piirikokouksen saldo

Talvivaaran altaasta on kumi puhjennut, aloitti Rafaelin enkelit kisälliperinteen mukaisesti. Antti Vuorenrinne oli ideoinut oivan ja sattuvan alun ja kertosäkeistä vastasi Pertti Paasio.

Samasta aiheesta jatkoi puoluehallituksen jäsen, kansanedustaja ja entinen MEP  Riitta Myller  toteamalla, että olemme  tottuneet siihen, että  Suomessa järjestelmä toimii arveli. Sdp on luonut toimivan ja maailmanpartaaksi luokitellun ympäristölainsäädännön. Viimeksi tehdyssä uudistuksessa se muutettiin ja seuraukset näkyvät. Tapaus Talvivaara tutkitaan perinpohjaisesti periaatteella, että saastuttaja maksaa. Muistetaan kuitenkin kaivosala työllistää. Se on tulevaisuuden ala, kunhan ympäristöasiat ovat kunnossa. Kehitetään aidosti teknologiaa, jolla ratkaistaan eikä luoda ongelmia., oli Riitan tiivistys.

Hallituspolitiikasta alustaja puhui:

-           Sateenkaari ei ole helppo yhdistelmähallitus ja se pystytettiin vaivalla ajatuksella, että talous vakautetaan muistaen  oikeudenmukaisuus: Sopeutuksessa puolet veroa ja menoleikkauksia.  Talous on kääntynyt ennakoitua huonommaksi ja niinpä verot edellä on lähdetty sopeuttamaan.

-          Pienituloisille helpotuksia on järjestetty työtulo- ja perusvähennyksen avulla. Pääoma ja  korkeita ansiotuloja verotetaan enemmän.
Tuloerot laskevat jopa jonkin verran.

-          EU:ssa Jutta Urpilainen on vetänyt hyvää linjaa. Pidetään huolta suomalaisten veronmaksajien eduista. Vakauttamisen hyväksi tehdään niin, että talous saadaan kuntoon. Hyvin voi kysyä ovatko pääoma vai kansat veljet keskenään.

-          Täällä Varsinais-Suomen suunnalla on kaksijakoinen tilanne: Salon ongelma ja tai valon pilkahduksia telakoilla. Elvyttäviin toimiin voisi kuulua Vuokra-asuntotuotanto ja korjausrakentaminen. Vanhuspalvelulaki oli voitto. Sisältö oli hyvä asiakaskeskeinen. kaikki mahdollisuudet kehittää uusia toimintamuotoja ovat olemassa.

-          Ei pakkoliitoksia linja voitti ja se varmaan otetaan täällä Turun ympäristössä ilolla vastaa

Kukaan ei puhunut liitosten puolesta piirikokouksessa Myllerin alustuksen jälkeen. Poissa tosin olivat paikalta Turun tämän kannan keskeisimmät vaikuttajat.

Äänestysprosentti oli yleinen huolenaihe, mutta keinoja ei ollut monia. Jukka Mikkola oli mieliaiheessaan a korosti jäsenmäärää. Hän on oikeassa, mutta miten muutos saadaan aikaan, on sitten eri juttu.

Seppo Koskinen nyt eläkkeellä oleva ex pääluottamusmies oli tehnyt huomion, että Petteri Orpon valintaa kokoomuksen ryhmän puheenjohtajaksi on meille takaisku varsinkin nyt kun Ilkka Kantola pudotettiin varapuheenjohtajan paikalta.
-Valtion talouden pitää olla kunnossa. Erittäin hyvä kysymys, jotta voidaan pitää huolta vähäosaisista. Vaalit voitetaan keskellä. Palkansaajaväestön tuki on saatava, Seppo motkotti.

Muutakin ääntä oli. Turun sanomien mukaan Mikko Rönnholm oli ainoa soraääni, kun vaati solidaarisuutta Espanjan työttömiä kohtaan. 

  • - EU on järjen vastaus rauhan unelmaan, on tärkeintä, mitä on mielessä pidettävä, kun euro-asioita valmistellaan ja niistä päätetään, oli Rönnholmin itsekkääksi  solidaarisuudeksi nimeän  politiikan keskeisin sisältö. Myös kunnallinen pääomavero ja nykypankkiirit Marxin suosikkina vilahti puheessa.
Lauantain Piirikokous Kaarinassa valitsi piirihallituksen sopuisasti ja Martti Sipponen jatkaa kuuden nais ja kahden miesedustajan kanssa.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!