Ei kauneus ei hyvyys sanoja tarvitse, mutta totuus

  • SDP ja sen kaikilla tasoilla olevat päättäjät tarvitsevat roekutta muuttaa päätöksiä, rohkeutta kertoa vaikeuksista, rohkeutta hakea uutta, rohkeutta myöntää olleensa väärässä ja ennen kaikkea rohkeutta sekä uskallusta astua ihmisten joukkoon. Sirkka Liisa Kähärä 

Näin me puhumme yleisellä tasolla emmekä osoita sormella emmekä katso peiliin. Se rikka ja malka juttu on tietenkin totta, kohdallanikin tuon lukiessani ajattelin ensiksi muita vasta sitten itseäni. Sellaista elämä on.

  • Oma tumma sävynsä vapun vietossa tietysti oli siksi, että puolueen kannatusluvut viimeisessä gallupissa olivat perin kehnot. Osa huonosta kannatuksesta johtuu siitä, että maailma nyt vain on niin kovin hankalassa asennossa. Hallituksen ministerien, erityisesti valtiovarainministerin, on pakko hoitaa joitakin asioita, vaikka ei niitä toivonutkaan pöydälleen. Jos voisi valita pois koko taloustaantuman ja valtion velkaantuneisuuden ja Euroopan rahoituskriisit, niin olisi paljon helpompaa tehdä vain hyviä poliittisia päätöksiä, sellaisia, jotka miellyttävät kansalaisia. Minusta puheenjohtaja on osoittanut vahvaa ja ammattimaista otetta Euroopan finanssikriisiin liittyvissä tehtävissään Suomessa ja Euroopassa. Ote on vahvempi ja johdonmukaisempi kuin viime vaalikauden valtiovarainministerin. Ilkka Kantola (alleviivaus MR)

Arvostusta on tullut, mutta kyllä olen kärsinyt siitä, että solidaarisuuden näkökulma on haudattu puhtaasti suomalaisen veronmaksajan edun ajamiseksi. Kansallisen edun ja solidaarisuuden on oltava paremmassa balanssissa. Liian kova linja voi osoittautua kohtalokkaaksi meillekin pidemmän päälle. Mutta gallupin pelko tekee tällaista.

  • On silti selvää, että hallitus on myös itse aiheuttanut ongelmia itselleen. Hallitusohjelman monet asiat ovat hallitusneuvotteluissa tehtäväksi otettuja ja niistä hallitus ei voi syyttää ulkopuolista maailmaa. Kuntauudistus ja sosiaali- ja terveyspalvelujen uusi järjestäminen ovat tällaisia hallituksen ihan omia tehtäviä. On oikeus odottaa, että näissä päästään konkreettisesti ja selkeästi eteenpäin ja että jälki on kauttaaltaan johdonmukaista. Nyt jälki ei ole ollut ihan odotetun kaltaista. Sosialidemokraateille julkiset terveyspalvelut ovat erityisen tärkeä asia, ja on ymmärrettävää, että pettymystä on nyt ollut ilmassa kun asiat näyttävät venyvän. Tämä epäselvyys ja pettymys rasittavat sekä Kokoomusta että sosialidemokraatteja. On sen takia paljon sen varassa, mitä pääministerin asettama uusi työryhmä saa aikaan. Kuntajakolain käsittely eduskunnassa on mielekästä vasta sen jälkeen, kun tuo työryhmä on kertonut sote-uudistuksen päälinjaukset. Tämän pitäisi tapahtua 15. toukokuuta mennessä. Toistaiseksi on kuulunut hyvää työskentelyn tunnelmasta ja etenemisestä. Toivotetaan onnea työryhmälle! Ilkka Kantola

Mutta sote- ja kunta-asiassa eivät gallupit eivätkä meidän kunta-asioita käytännössä vastaavien äänet  kuulu. Äkkipikaisesti tehty Backmanin, Vapaavuoren ja Soininvaaran hallitusohjelman kohta on muuta ymmärrystä ylempi. Tyhmää!

Herrasmies ja inhimillinen tekijä Ilkka Kantola näkee asiat aina parhain päin. Siinä on vakaumuksellista kristillistä sosialidemokratiaa.
Mutta on muistettava kuten Tuomas Anhavan on kirjoitusta ettei kauneus, ei hyvyys sanoja tarvitse, mutta totuus ilman sanoja on arvoton.

Jutta Urpilaisen mukaan (vappupuhe) hallitus ja Sdp pystyy parempaan. Hänen mukaansa nyt on aika keskittyä työttömyyden vähentämiseen, kuntapalvelujen parantamiseen sekä veroparatiisien ja harmaan talouden torjuntaan.

Puolestani sanon , että ei tunnu uskottavalta kuntapalvelujen parantamismadollisuuksien lisäämiseltä eikä veroparatiisien vastaiselta työltä, kun Suomessa on ihan virallisesti vapautettu pääomaverolliset kuntien verotuksesta. Siinä on valtionvarinanministerin ensimmäinen tukittava porsaanreikä. Hän tämän tietää!

  • - On katsottava nöyrästi peiliin. Hallituksen on parannettava juoksuaan. SDP:n on parannettava juoksuaan. Minun on parannettava juoksuani. Tässä on tämän vapun viesti. 1)Hallitus pystyy parempaan. 2)SDP pystyy parempaan. 3) Minä pystyn parempaan. Jutta vappuna Numerointi MR

Ihan vaan pienenä mutta ei vähäisenä, että on hyvä lähtökohta, ettei ensimmäiseksi tule minä - paitsi silloin  kun parannusta vaaditaan minä tulen viimeisenä ei ole vaatimattomuutta.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!