Ei kannata nuolaista ennen kuin tipahtaa, sanovat viisaat.

PuolueidenkaantusHS20170719.JPG

Perus-sinisten kannatus yhdessäkin 8,8 prosenttia on vähemmän kuin Soinin aikaisen yhteisen puolueen kannatus. Hajoaminen ei ole tuonut edes säälikannatusta eikä peli-innostusta. On tullut hetki: Kyllä kansa sittenkin tietää.

Presidentti Sauli Niinistö arvojohtajana ei pitänyt Halla-ahon puoluetta sopivana Suomen hallitukseen, mutta ei myöskään tykännyt tavasta, jolla ylimielisesti jatkettiin Soinin hallituksen taivalta perustuslain muodollisen tulkinnan varassa ja eduskuntaryhmät pakottamalla luottamuslauseäänestyksessä.

Tämä nykyhallitus on puhdas ottopoikahallitus.

Urho Kekkonen hajotti tällä tempulla SDP:tä vuoden 1962 presidenttikisan varmistamiseksi.
Puoluetuki lainsäädäntöä muuttamalla ostettiin Urho Kekkosen vuoden 1974 poikkeuslaille riittävä kannatus. Nyt saman tempun teki Juha Sipilä Perussuomalaisille ilman presidentin asemaa ministeripaikoilla maksaen oman puolueen kannatuksen kustannuksella.

Sinistä höttöä: Entinen Soinin työväenpuolue ilman sosialismia muuttuu kädenkäänteessä Terhon kokoomukseksi ilman EU:ta. Olen varma, että tämä menee jo kovempaankin kalloon.

SMP:stä irrotettu SKYP hävisi nopeasti 1970-luvulla seteliselkärankaisen leimalla varastuttena. Naantalissa tämän tien kulkenut kansansuosikki edesmennyt  Pentti Mikola siirtyi Kokoomukseen. Joten näinkin voi käydä ja Kokoomus voinee odottaa kannattajasiirtymää tuolta suunnalta.
Mutta se on liian vähän, että puolue voi sietää ministerijaossa 2,5 / 21  eli nykyisellä kannatuksella mitattuna Sinisten ensimmäinen eli Soinin ulkoministeriministeripaikka tulisi vasta yhdeksännen kokoomusministerin jälkeen.

Tällainen ylihinta on puhdasta korruptiota. Hyväksymisen syyn täytyy olla syvempi: ideologinen yksityistämisestä puolueelle koituva hyöty.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!