Ei hyvältä näytä

VapauspuoluehallitukseenFT20171217JPG.JPG

Itävallan oikeistoa edustava nationalistinen vapauspuolue astuu hallitukseen ensi viikolla sen jälkeen, kun hän on solminut koalitiohallituksen liittokansleriksi valitun Sebastian Kurzin kanssa.
Euroskeptinen (FPÖ) Vapaus -puolue, jolla  on läheiset siteet  Venäjän Vladimir Putinin yhdistyneen Venäjän puolueen kanssa, tulee hallitsemaan puolustus-, sisä- ja ulkoministeriöitä keskustaoikeistolaisen kansanpuolueen (VPÖ) kanssa tehdyn sopimuksen mukaisesti. 

Näin kirjoitettiin populismipalstalla FT:ssä tänään.
Monet kommentaattorit ovat muistuttaneet, ettei Itävallassa ole tehty todellista tiliä natsismin kanssa. Sosialidemokraatit olivat pitkään vahva vaihtoehto hyvinvointia rakennettaessa, mutta nyt ollaan niin vahvoilla, että sopii kokeilla aikoinaan entisten natsien johtamaa puoluetta. 

Itävallan suurvalta ajatkin aina silloin tällöin pullahtavat tuossa pienessä kansainvälisin sopimuksin puolueettomaksi julistetussa maassa.
Aika kummalliselta – pelottavalta- näyttää Itäisen Keksi-Euroopan poliittinen kokoaiskuva. Ei edes Siperia ole niillä nurkilla opettanut.

FT:n jutussa kerrottiin Vapauspuolueen ja Putinin Yhtenäisen Venäjän puoluesuhteista. Taitaa Suomessakin olla eräällä suurella kansallisella puolueella suhteet kyseiseen venäläiseen puolueeseen. 

Suomen on nyt kerta kaikkiaan ryhdistäydyttävä ja valittava linajansa Euroopassa. Arvoista on pidettävä kiini eikä pelin politiikkalla saa edesautaa demokratian vastaista itäistä rintamaa.

Yhteisvastuun välttäminen ei ole oikea linja.  

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!