Ei hassumoi avaus Sipilän poppoolta

Aloitetaan positiivisella yllätyksellä. Antti Lindtmanin lausunto Kolmen ässän visiosta eli tulevaisuuden kuvasta ja siihen liittyvistä vaikeista asioista oli onnistunut:

– Tunnustusta täytyy antaa, kun sen paikka on. Linjat ovat ihan oikeat: rajat eivät menneet kiinni, sanoo Lindtman.
– Kyllä tässä takinkääntö on Soinilta ollut ennätyksellisen nopeaa, mutta se on tapahtunut oikeissa asioissa. Toivottavasti muut perussuomalaiset seuraavat perässä.
Lindtman on ilahtunut siitä, että perussuomalaiset ovat valmis hyväksymään myös kriisirahastojen toiminnan. Moitteita tulee vain työntekijöiden oikeuksista.
– Olisin toivonut, että työntekijöiden oikeudet olisivat näkyneet EU-linjauksissa. Ne ovat kirjoittajalta unohtuneet. Muuten Suomen linja jatkuu kaikissa olennaisissa kysymyksissä. Yle 13.5.2015

Kun kuuntelin hallituksen ohjelmallista julistusta autossa tuli kyyniseen mieleeeni Tuomiojan Ekin käyttämä unelmahöttö ilmaisu.
Mutta uskovainen insinööri on varmaan tosissaan.
Sanoissa ei ole sellaista, jota ei voisi hyväksyä ehdolla, että ne eivät yhtäällä tarkoita uudistuksilla hyvinvointiyhteiskunnan purkua, ja että turvallisuus ei tarkoita vain puolustusvoimia ja poliisia. Välittämien ei ole rahan välittämistä vaan välittämisen toivoisi oleva solidaarisuuden suuntaista asennetta. Luottamus ei saa olla vain teologista ”luottamusta siihen mitä toivotaan” ja vielä vähemmän (Mein Ehre heisst treue = Kunniani on uskolisuus oli Schutstaffelin SS:n motto)

Jatkuvuuden korostamine EU ja maahanmuuttoasioissa oli rauhoittavaa ja toisaalta sosialidemokraateille haastavaa. Kun aina silloin tällöin joukoissamme on ollut kaipausta EU-asioissa kasallisiin irtiottoihin ja maahan muutossa toiveita kovemmasta linjasta, niin nyt sitten saimme nähdä, että perussuomaliset venyvät ja joustavat. Rasismia ei hyväksytä. Perusuomalaiset osoittavat meillekin, ellemme halua heihin yhtyä, paikkamme, että meidän on jatkettava kansainvälisenä ja solidaarisena liikkeenä.

Kun Italia on vaikeuksissa maanpyrkijöiden kanssa ja kun tilanne on inhmillisesti katastrofaalinen, niin on  kylmäkiskoista sanoa, että emme hyväksyä taakanjakoa.
Näinhän Alex Stubb hallituksen tulevasta linjasta lausui, vaikka Timo Soini oli vasta saanut sanotuksia, että taakanajko on oikea peruste.
Suomen kannattaisi  miettiä. Voimme hyvinkin olla se maa, joka tarvitsee  EU:n tukea ja ymmärrystä enkä puhu taloudesta, vaan ulkoisesta turvallisuudestamme.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!