Ei armoa vaan oikeutta

MacroniltaeiarmoaRachman20170612.JPG

Presidentti Macronin ohjelmana oli vahvistaa Ranskaa EU: n ytimessä. Vaalivoiton-iltana hän astui lavalle ”Oodi ilolle” hymnin sävelten saattelemana . Hänen näkemyksensä elvyttää Ranska uudistetun EU: n sisällä toimii paremmin, jos Brexit etenee keskeytyksettä. Näin kirjoittaa Gideon Rachaman

Emmanuel Macron haluaa näyttää, että Le Penin kehuma Brexit aiheuttaa murhetta.

Angela Merkel on selväsanaisesti lausunut toivovansa Saksa-Ranska akselin vahvistumista Viimeisimmässä mielipidemittauksessa 94 prosenttia  saksalaisista luotti Ranskaan, verrattuna 60 prosenttiin, jotka luottivat Britanniaan ja 21 prosenttiin, jotka luottivat USA:han.

Viimeisten 25 vuoden aikana britit ovat tuntenet olevansa niskan päällä suhteessa vaikeuksien kanssa  kamppailevaan Ranskaan. Nyt Macron on vahvoilla kun Mayn asema horjuu Brexitin alkaessa yhtä aikaa ja Wimbledonin tennisturnauksen kanssa. Etu on Ranskalla.

Tennis ja peli ei ole huono vertaus ja nyt pitäisi Suomestakin löytyä riittävää kiinnostusta Euroopan kenttiä kohtaan. Emme pärjää kaksinpelissä, mutta nelinpelissä eli monen keskeisimmissä peleissä voisi meilläkin olla mahdollisuuksia. Tarkoitan, että meidän pitää huomata mitä peliä pelataan ja kentällä on päästävä ja lopetettava typerä katsomosta huutelu..

Perusuomalaisista erityisesti puheenjohtaja  Halla-ahon Muhammed yms. jutuista ehti jo levitä Eurooppaan Suomen kannalta ikäviä viestejä. Presidentti pisti arvojohtajana rivit järjestykseen.
Tuleva heikko hallitus tarvitsee tähän vitjaan ehdottomasti  linjaansa vahvistavia sosialidemokraatteja; EU:n tuki Suomessa ei ole Ike Kanervan liioittelemaa 100 prosenttia. Enemmistön on selkeästi paalutettava paikkamme  EU:n kehittäjien joukkoon. Ei ole ihan pieni pelko, että Keskustan pöksyt alkavat tutista heti kun maakuntauudistus on runnattu läpi ja vaalit lähestyvät. Perussuomalaiset painavat päälle maahanmuutto pelottelulle ja EU:n vastaisudella
Jo tässä vaiheessa vaikutelmaksi jäi, että hallituksen pääministeriltä löytyi  ryhtiä Sauli Niinistön julkilausutua selkeästi kantansa omista arvoistaan.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!