Ei apua syrjäytyneille eikä työttömille

Naantali kaupunginhallituksen yleisjaostossa käsiteltiin 21.10.2012 käytännön toimia syrjäytymis- ja työttömyysongelman ratkaisuehdotusta. Valmistelu ja vs. kaupunginjohtaja olivat päätyneet seuraavaan ehdotukseen:


Kaupunginhallituksen yleisjaosto päättää esittää kaupunginhallitukselle ja edelleen kaupunginvaltuustolle, että Raision Seudun työttömät ry:n Ekotorin Naantalin sivupistettä

tuetaan 20 000 euron avustuksella.

Lisäksi kaupunginhallituksen yleisjaosto esittää kaupunginhallitukselle ja edelleen -valtuustolle, että kaupunginvaltuusto hyväksyy vuoden 2012 talousarvion muutokset edellä selostusosassa esitetyn mukaisesti.


Raision Seudun Työttömien hakemuksessa Putkikadun kohteesta kerrotaan seuraavaa:

 

Kohderyhmästä ja määrästä riippuen ohjaajan (ohjaajien) pätevyys määrittää työllistettävien määrän ja laadun. Tämä on tärkeä asia jos työyhteisössä on eri-ikäisiä ja ongelmaisia henkilöitä. Tämänhetkiset työpisteet mahdollistaisivat toimintojen laadusta riippuen 8 - 12 ihmisen sijoittamiseen. Lisätilan valmistuessa koko pisteen työllistävä vaikutus on n. 25 henkilöä.

 

Esittelytekstissä oli seuraava kohta:

Työllistämistoiminnan talousarviossa on tavoitteeksi määritetty seuraavaa: "Etsitään ja käynnistetään sellaisia uusia yhteistyöhankkeita, joilla vaikutetaan pitkäaikaistyöttömyyden ja nuorisotyöttömyyden vähentämiseen ja pitkäaikaisen ratkaisun löytämiseen vaikeasti

työllistettäville henkilöille." RST:n Ekotorin Naantalin sivupiste on hankkeena talousarviotavoitteiden mukainen.

 

Toimintaa on kaikenlisäksi tuottavaa, jollei ihan suoraan niin kerrannaisvaikutukset mukaan lukien varmasti. Mutta ei tämä riitä  Naantalin kaupunginhallituksen yleisjaoston enemmistölle, joka näyttää olevan kylmä inhimilliselle hädälle. Asia on jo kerran pantu pöydälle ja nyt se palautettiin äänin 4-3 . Kimmo Ahon (sd)  esitys rahojen myöntämisestä hävisi. Kokoomus ilmiselvästi ei halua myöntää rahaa olenkaan  Ja Keskusta taktikoi jutun yli vaalien palautusesityksellään. Korutonta kertomaa!

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!