Ei aloite turha ole

Lappalaistenlaituriteksti20090503.jpg

Kaupunginhallitus käsittelee valtuustolle lähetettävien kuntalaisaloitteiden vastauksia. Vuonna 2013 on tehty 38 kuntalaisaloitetta; yksi aloite 500 kaupunkilaista kohden siis. Niihin on vastattu asiallisesti ja olen varma, että niillä on vaikutusta tavalla tai toisella. Aloitteita on eniten tehty liikenteeseen  useimmiten liikenneturvallisuuteen liittyen.

Oma lukunsa on yksi kollegio: Vammaisneuvosto Seppo Vainion johdolla on tehnyt useampia hyvin käytännöllisiä esityksiä, kuten sadekatos terveyskeskuksen sisäänkäyntiin.

Raija Markkula
esittää trumputtajan tervehdykseen alkuperäisen mallin mukaisia uutisia Naantalist esimerkiksi seuraavista asioista:

  •  Kun presidentti saapuu Naantaliin hoitamaan virkaansa kesäasunnolleen 
  •  kesäteatterin esityksistä voisi muutaman kerran mainita ja  musiikkijuhlien konserteista voisi kertoa mitä on seuraavan päivän ohjelmassa
  •  Ukko-Pekka laivankin voisi jonkun kerran mainita
  •  kun torilla on ensimmäiset avomaan mansikat kotimaasta
  •  autojen tyhjäkäynnin lopettamisesta voisi mainita moneenkin kertaan, ehkä vähitellen bussitkin uskovat
  •  heinäkuun konsertit Kirkkopuiston lavalla voisi kertoa aina edellisenä päivänä
  •  jotain hauskaa ja pientä vitsiäkin voisi olla vaikkapa Muumimaahan liittyen.

Virpi Viljanen on huomannut Kaivohuoneen ilmanvaihdon meluisuuden. Vastaus siihen on ehkä jäänyt puolitiehen. Voi kaupunki hyväksytyillekin asioille jotain tehdä. Ääni on ympäristöön sopimaton.


Lappalaisten rannan uimari on seurannut sydän syrjällään poikin hyppiessä kalliolta. Siellä itsekin kasvaneen on tunnustettava, että vasta nyt ymmärrän ne kauhistuneet varoitukset, joita saimme vierailt ämmilt kuulla. Nimittäin soutaessa noilla nurkilla on pakko joskus pää kääntää pois kalliolta hyppivien suoritusta seuratessa. Mutta ei ihan kaikkea voi kaupunkikaan holhota, niin se vaan on.
Maauimala tai paremminkin kallion sisällä olevan uimahallin ulkoallas olisi jotain ekstraa.


Ja sitten se matkailua tukeva romaani, joka voisi olla elokuvan käsikirjoitus
Auli-Maarit Meriläinen
on  esittänyt seuraavaa:

  • ”Voisiko kaupunki tilata joltain hyvältä kirjailijalta kirjan joka sijoittuisi Naantaliin. Hienoja elementtejä olisi paljon. Kirjan tapahtumat sijoittuisivat kokonaisuudessaan Naantalin laaksoon, sen ihmissuhteisiin, paikkoihin ja maisemaan sekä kesällä että talvella. Aika pian kirjasta tehtäisiin elokuva joka toisi kaupunkiin bongareita niin talvella kuin kesälläkin. Täällä on todella hienoja paikkoja mitä ihmiset tulisivat katsomaan!”

Naantalilaiset kirjoittavat: Monet dekkarit kirjoittanut Pirkko Arhippa, paikallistuntija Raimo Vahterakin yhden, ja luonnontieteilijä Raimo Tirrikin on seikkailun ja toden sekoittanut luostarikirkkoon liittyen. Ne eivät vielä ole saavuttaneet menestystä. Mutta varmaan täällä on potentiaalia, kunhan löydetään se aihe, kirjoittaja ja sen markkinointi.

Yksi yhteinen piirre aloitteissa näyttää olevan:

Ne ovat lisäyksiä ja parannuksia eikä niinkään säästöjä ja saneerauksia. Aloite ehkä ole sittenkään saa kaikkia mahdollisia resursseja liikkeelle. Joten osallistumisen muotoja on lisätty ja lisätään. Mutta kyllä aloitteenteko mahdollisuudella on paikkansa paikallisdemokraatissa.

Käsittely on tasapuolista tai sitten ei

Lohdutukseksi kaikille erityisesti niille, jotka epäilevät, että hallinnossa mukana olevia kultaisiin herkemmällä korvalla, kerron Lappalaisten laiturin tarinan: Ohi soudellessani huomasin teräspalkkien olevan ruosteessa ja vähintään maalauksen ja tarkastuksen tarpeessa. Lähetin kuvan teknisen virastoon ja seurasin asian etenemistä ja myös näillä sivuilla kohteesta oli kuvia. Nyt laituri on remontissa eikä ole kulunut kuin neljä vuotta.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!