Dystopia

Barak Obaman dystopinen (epätoivottava) perintö.

Artikkelin FT:ssä kirjoittajanut Oliver Stone on Oscar-palkittu käsikirjoittaja ja ohjaaja sekä Peter Kuznick on historian professori. joka on ollut kirjoittamassa dokumenttisarja Stonen kanssa  The Untold History of Unted States. Märätön tai ennen kertomaton tai jotain sellaista lienee tuo untold tarkoittava.

He jopa viittaavat entisen presidentin lehdistöpäällikön väitteeseen, että George W Bushin neljäs kausi olisi meneillään. Sitä kirjoittajat pitävät sentään liian pitkälle menevänä. Sotia on lopetettu eikä uusiin ole ryhdytty. Mutta sitten tämä kybertiedustelu on uusi pelottava luku.

Kirjoittajat kauhistuvat Barak Obaman kauden perinnön olevan pelottavan.. He muistelevat Paul Sartren kertoneen, että pitää pysyä erossa raivotautisesta Amerikasta. Historian kirjoittajina he myös muistelevat, että atomipommin keksimisen jälkeen he tuudittautuivat Harry Trumanin johdolla ajatukseen, että kestää kauan ennen kuin Neuvostoliitto onnistuu pommin kehittämisessä. Se tapahtui kuitenkin jo 1949.

Samoin tulee käymään tällä kyberturvallisuudella. Kansalaisten valvonta laajenee ( tai todennäköisesti on jo laajentunut ) koko maailmaan
Barak Obama on tämän sallinut ja jopa ryhtynyt raivoisasti syyttämään paljastuksien tekijöitä.
Hän olisi muutettava suuntaa loppukaudeksi, jottei hän ole lyömässä viimeisiä nauloja entisen niin ylpeän Amerikan tasavallan arkkuun.

Juttu oli herättävä. Pelko lietsoo pelkoa. Mutta pelkoja on niin paljon, että kaikkeen ei ehdi paneutua tai ei uskalla. Mutta jos mielikuvitukelle antaa vapaat kädet voi helposti tulla toivottomaksi. Silloin on hyvä muistaa , etteivät kaikki tummat pilvet salamoi tai kuten Mauno Koivisto keväällä totesi, että kyllä kaikki sittenkin jotenkin järjestyy.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!