Clinton jatkaa Obaman kautta

HillaryClintoninpresidenttiysEdwardLuce20160327.JPG

Edward Luce pitää Hillary Clintonin  presidenttiyttä varsin todennäköisenä huolimatta takaiskuista osavaltiovaaleista ja huolimatta hän vahvoista vastustajista.

Presidenttinä hänellä on taakkana Trumpin likaamiskampanjan jälkiaaltoja. Toisaalta presidenttinä Hillary Clintonin on helppo ylittää odotukset. Näyttäisi siltä, että kausi ei olisi kolmas Clintonin vaan kolmas Obaman. Obaman kannatuslukemat on 50 paikkeilla ja hänen tukensa on tärkeä. Muutoksia voidaan odottaa ulkopolitiikassa, mutta muutoin jatkuu Obaman kausi ja voi olla niinkin, että kongressin ja senaatin kanssa hänen on helpompi tulla toimeen, kun voimasuhteet voivat muuttua.

Tällaisin Edward Lucen kuvaamin melko rauhoittavin  asetelmin kaikesta huolimatta mennään maailman tärkeimmän valtion presidentin vaaleihin.

Ihmeiden maa on Amerikka, voi todeta kun lainaan seuraava kohtaa hänen kolumnistaan:

Trump olisi ensimmäinen ehdokas, jonka puoliso Melania, on poseerannut alasti aikakauslehdessä. Clinton olisi ensimmäinen ehdokas, jonka aviomies on ollut seksuaalisia kokemuksia  Mäntyniemessä. ( Sana kääntäjän käänöksen mukaan: Mrs Clinton would be the first nominee whose husband has had sexual encounters in the Oval Office.)
Olisiko kukaan keksinyt tällaista?

Mielikuvitus on tärkeää ja sitää näyttää löytyvän digiaikana kaikkialta.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!