Brändäämisen ja suurten sanojen satoa

PuoluekannatusHs20130424JPG.JPG

Sdp on neljänneksi suurin puolue. Hyvää tässä on, ettei mikään puolue hengitä niskaan. Nyt pystytään pitämään asemat! Niin ja vielä sekin, että olemme toiseksi suurin hallituspuolue  ja mikä parasta Kokoomus on pudonnut vielä enemmän! Hauskaa, vai mitä?

Tällä hetkellä tilanne on yksinkertaisuudessaan sellainen, että Keskusta vie Kokoomuksen ääniä ja Perussuomalaiset demareiden. Mutta niin makaat kuin petaat!

Itseluottamuksesta ei kuitenkaan ole pulaa SDP:ssä: Johtava toveri vastasi eiliseen tämän palstan sotesotkukritiikiin Kompromissi ei ole ratkaisu ja ehdotukseeni, että pitäisi ottaa uusi parlamentaariseen valmisteluun pohjautuva lähtö
, seuraavasti

On uskallettava pitää linja riippumatta ollaanko hallituksessa vai oppositiossa. On myös uskallettava puolustaa porukalla tehtyjä linjauksia, vaikka oman kunnan edunvalvonta muuta joskus edellyttäisikin. Eli uskallusta.”

Aamutelkkarissa Kimo Tiilikainen pesi Jouni Backmanin 8-2. Tiilikainen pääsi lopettamaan keskustelun puolustamalla julkista terveydenhoitoa ja painottamaan sen tärkeyttä. Uskon, että kuntapuolella ollaan pitkälti samaa mieltä siitä, että uudistusten järjestys on väärä. Ensin pitää olla puitteet palveluille ja kuntien rahoitukselle, sitten voidaan rakentaa yhteistyöalueita tai kuntaliitoksia sen mukaan, mitä paikallisesti parhaan pidetään. Vitsin mukaan savolainen projekti on aloittamista vaille valmis, Jounilla on päinvastoin: Projekti oli valmis ennen sen aloittamista.

Terveellistä tässä nykypolitiikassa on, että teflon naarmuttuu,ja että imago ei sittenkään korvaa sisältöä. Hesarissa Kokoomuksen tilanne on saanut selkeän arvion kommenttiartikkelissa Kokoomuksen levy jämähti paikoilleen:

 • Kevään aikana Kataisen imagon ja todellisuuden välille on revennyt kuilu.
  Hallitus on kaudellaan toistuvasti sählännyt, mistä pääministeri viime kädessä kantaa vastuun. Kehysriihen heikosti valmistellut veropäätökset jouduttiin korjaamaan. Kunta- ja soteuudistus ovat jumissa.
  Avoimuudessakin on toivomista. EU-budjetin ja kehysriihen tiedottamisessa hallitus keskittyi hehkuttamaan päätösten fantastisuutta. Hankalat asiat yritettiin pimittää.
 • Katainen puhuu mielellään reiluudesta. Samaan aikaan Kataisen hovifilosofiltaan Pekka Himaselta tilaama 700 000 euron tulevaisuusselonteko junailtiin ilman kilpailutusta poikkeuksellisella rahoitusjärjestelyllä.
 • Kokoomuksen aiempi menestys johtuu myös siitä, että Katainen puheenjohtajakautensa alussa siirsi puoluetta selkeästi vasemmalle ja asemoi sen keskustaoikeistolaiseksi puolueeksi. Kypäräpäisenä porvaripuolueena tunnettu kokoomus loi nahkansa innovatiivisilla kampanjoilla brändäämällä itsensä työväenpuolueeksi ja vihreän eri sävyihin.
 • Pääministeripuolueen aseman myötä luovuus ja kepeä brändileikittely ovat karisseet. Katainen toistelee illasta toiseen tv-uutisissa samoja fraaseja työn merkityksestä ja vastuunkannosta. Takavuosina Kataisen iskulauseet kuulostivat tuoreilta, nyt pikemminkin vanhojen hittien kokoelmalevyltä – joka on vieläpä jämähtanut paikoilleen. HS 24.4.2013 Marko Junkkari.

SDP:n yhtenä ongelmana ylisanominen ja hehkutus: Verouudistus on surullinen esimerkki:
Eikä tästä näytä olevan helppoa irrottautua. Hesarissa verkkoliitteessä oli uutisotsikko:Urpilainen: Suomi kulkee talouskurikiistassa kultaista keskitietä

 • Valtiovarainministeri Jutta Urpilainen (sd) tapasi eilen päättyneellä Yhdysvaltain-matkallaan kaksi talousnobelistia, kuripolitiikan ärhäkän arvostelijan Paul Krugmanin ja globalisaatiokriittisistä ajatuksistaan tunnetun Joseph Stiglitzin.
  "Nobelistien näkemys Euroopasta oli hyvin pessimistinen", Urpilainen kertoo.
 • Heikko tai olematon talouskasvu yhdistettynä kasvavaan työttömyyteen on tutkijoiden mukaan myrkyllinen yhdistelmä.
  "Viesti oli, että kriisimaiden alijäämätavoitteille pitäisi antaa enemmän aikaa", Urpilainen sanoo.
 • Mihinkään massiiviseen velkaelvytykseen nobelistit eivät kuitenkaan kehota.
  "Pelkästään taloutta sopeuttamalla Eurooppa ei silti nouse", Urpilainen sanoo.
  Urpilaisen mukaan Suomi on "kultaisen keskitien" kulkija talouskurikiistassa, jos yhdessä ääripäässä on Krugman ja toisessa Saksa.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!