Brexit >> Fiexit >> Suexit

MitC3A4brexittaloudellemerkitsee20160223.JPG

Populistiset ääriliikkeet voimistuvat. Ne haluavat enemmän ja korkeampia muureja. Esimerkiksi Ranskassa äärioikeistolainen Front National nousee. Puolue saisi virtaa Britannian erosta. Venäjä tukee näitä liikkeitä ja tuo enemmän hajaannusta Eurooppaan. Samaan aikaan Venäjä kylvää aggressiivisuudellaan turvattomuuden tunnetta. HS pääkirjoitus 23.2.2016

Brexit on päivän puheenaihe. Talousasiantuntijat kahdeksan vastaan yksi (8 / 1) ovat FT:n mukaan sitä mieltä, että brittien elämä EU:n ulkopuolella on vaikeampaa. Ja voi käydä niinkin, että UK:ta ei myöskään ole , sillä skoteille, jotka kokevat olevansa enemmän pohjoismaalaisia kuin englantilaisia, tämä on erokomennus. Ja kansa päättää niin kuin päättä, se kansan oikeus, kun asiat on tähän älyttömyyteen ajettu. Se on ollut vastuuton poliittisen taktikoinnin tulosta. Vastuu on Cameronin hallituksella.

Kansallistunteella on tunnetusti olemaan sellainen ominaisuus, että voimistuu, yksipuolistuu ja lopulta sokeutuu.
Ja mitä suuret edellä, sitä pienet perässä. Suomessakin ollaan barrikadeille nousemassa brittien perässä. On intoiltu, että tämä on mahdollisuus Suomelle. Ja kun itsetunnon perusteeton ilmarinta liitetään lyhyen tähtäimen poliittisten pinnojen keräämiseen, mielikuvituksella ei ole rajoja:


Onhan Suomi saari (taloudellisesti) kuten Britannia, paitsi maapinta-alaltaan puolet suurempi.  Tuon saariyhtäläisyyden lisäksi molemmilla mailla alusmaamenneisyys . Britannialla niitä oli ja Suomi oli sellainen. Kansanyhteisössä ei koskaan aurinko laskenut. Väyrysen leveysasteilla aurinko ei keskitalvella koskaan nouse. Suomalaiset vastaavat kymmentä ryssää, miksei sitten 12 brittiä.

Aikaamme sopiikin menneisyydestä käännetty vitsi PM David Cameron on tullut suuruuden hulluksi ; hän luulee olevansa Paavo Väyrynen.

Mutta lyhenteet Fiexit tai Suexit eivät kolahda, vai mitä?

Muistan ajan kun Väyrynen oli sitä mieltä, että Suomen sopii jäädä Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen IVY:n (Itsenäisten valtioiden) pysäkille, kun tarjolla oli mahdollisuus päästä täysivaltaiseksi EU:n jäseneksi.
Nyt maaperällämme sotaa harjoittelevat jenkkijoukot ulkoministeri Timo Soinin ja puolustusministerin Jussi Niinistön ollessa päämajoitusmestareita. Ongelmallinen EU on ohitettu ja ylitetty. Tässäkin ollaan kuin britit: Luotetaan lätäkön takaiseen suureen pelastajaan.

Vihdoinkin pitäisi isänmaallisten suomalaisten rohkeasti kertoa, että me tarvitsemme eurooppalaista yhteistyötä niin taloudellisesti kuin turvallisuudenkin kannalta. Nyt kun vastuu on kaikilla kansanvaltaisilla puolueilla.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!