Barack Obama jatkaa päättäväisempänä

2Us+presidentinvaalin+tulos+20121106.JPG

Tikka kisa päättyi lukemiin 50-48. Valitsijamiehet jakaantuvat vähän toisin vaalijärjestelmästä johtuen. Asetelma USA:ssa säilyy entisellään: Edustajahuone on republikaaneilla  , senaatti demokraateille. Haasteet siis vaikeudet eivät poistuneet, vaikka sijoittajat ilmoittavatkin sietävänsä vaalituloksen.
Joten tuntuu siltä, että jos Obama -Romney hoitaisivat yhteistyön, siitä vois tullakin jotain. Vaikuttaako vaalitulos siten, että jakautunut maa alkaisi keskustella ja "tulla vastaan puolitiehen tai ylikin", Kekkosta lainaten,
Muutos oli Romneyn teema ihan kuten se oli Obamalla edellisissä vaaleissa.
Muu maailma suurelta osaltaan on tyytyväinen, ettei muutosta tullut ulkopolitiikkaan, mutta kaikkialla toivotaan, että taloudessa vakaus ja ennustettavuus lisääntyisi. USA on ratkaisijan roolissa vielä tulevaisuudessakin.
Vallitaistelu oli kiihkeää ja paljon pahaa sen aikana puhuttiin kilpailijoista. Syynä voi olla se, että monet veikkaavat, että tämä vaali oli republikaanien viimeinen taisto eli mahdollisuus nousta Valkoiseen taloon syystä, että USA:n valkoisuus on häviämässä mustien, latinojen ja muiden maahan muuttajien kasvavan osuuden vuoksi. Obama onnistui nyt kokoamaan koalition , jossa oli näitä uusia ei valkoisia tulokkaita ja naisia. Se oli uutta ja teeman mukaista eteenpäin katsovaa.

Kiitokset kuuluvat kuvaan ja niitä jaeltiin puolin ja toisin. Perheet ovat keskiössä, mutta uusia koiria ei tule Obaman huusholliin. Päättäväisyyttä ja toivoa.  Human interesting tarinoilla pitää ajatukset saada menemään perille.  Amerikkalainen unelma kuuluu kuvaan yksilötasolla ja voima on valtion ominaisuus. Rauhakin taisi sentään Vilahtaa  jossakin kohdassa

Kyllä tästä saamme olla iloisia ja toiveikkaita, että ihmistä ei unohdettaisi siellä eikä täällä. Toisista välittämisen pitää olla tosielämän toiminnan joka päiväistä ruisleipää.

Wikipedia elää ajassa kuten kuvapohja kertoo. ja Ylekin toimi kuteen alla oleva grafiikka näyttää .


TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!