Asuntomessut 8-3 etenevät, mutta sitten?

Naantalin kaupunginhallitus esittää valtuustolle, että asuntomessuja haetaan äänin 8-3.
Saara Seppälä (kok) esitti Anne Pentin kaonsernijaostossa tekemää ehdotusta. Häntä kannatti Hanna Gustafsson (kok) ja puolesta äänesti puheenjohtaja Markku Tuuna (kok).
Muut ryhmät + Tony Fosblomin varajäsen Martti Jaanto (kok) kannattivat kaupunginjohtajan esitystä:


Kaupunginhallitus esittää, että kaupunginvaltuusto päättää seuraavaa:

  • Naantalin kaupunki hakee asuntomessuja vuodelle 2022 Luonnonmaalle, Matalahden alueelle.

  • Kaupunginhallitus valtuutetaan laatimaan asuntomessuhakemus sekä tekemään tarvittaessa muutoksia liitteenä olevien messusopimusten sisältöön.

  • Asuntomessualueen asemakaavoitus, tarvittavien lupien hakeminen rantarakentamiseen ja asuntomessujen organisoinnin valmistelu käynnistetään välittömästi kaupunginvaltuuston päätöksen jälkeen.

Kaupunginhallitus päättää kaupungin osalta asuntomessutoimikuntien kokoonpanosta, mikäli asuntomessut myönnetään kaupungille.

Tämä on ollut erikoinen prosessi

Varmaankin vielä valtuustossa aiheesta käydään ennenkokematon keskustelu. Kokoomuksen ryhmä on ollut tiukan ryhmäkurin joukkue, esimerkiksi Lammasluodon kaavassa oli sitova ryhmäpäätös käytössä. Nyt ryhmä on jakaantunut enemmistön ollessa asuntomessujen kannalla ja kuuden jäsenen vastustavan sitä.

Ja kysymys kuuluu: Onko kyse todellisesta ja / vai taktisesta erilinjaisuudesta.

Kokoomuksen puolitoiminen hallituksen puheenjohtaja Markku Tuuna ja voimakastahtoinen ryhmän johtaja Jan Lindström puolisonsa Anne Pentin  sekä hallituksen jäsenten Hanna Gustaffsonin ja Saara Seppälän kanssa muodostavat voimakkaan parhailla paikoilla palkitun vähemmistön.

Mielenkiintoa lisää lähestyvät maakunta- ja eduskuntavaalit. Ääniharava Tony Forsblom on asettunut eduskuntavaaleihin ehdokkaaksi ja huhujen mukaan Jan Lindström kandideera Maakuntavaaleissa.

Kaupunginhallituksen jäsenpaikka + konsernijaoston puheenjohtajuus ovat avautumassa kesäkuussa ja kaupunginhallituksen puheenjohtajuus on katkolla vuoden päästä. Vaikka näiden paikkojen täyttäminen  on Kokoomuksen sisäinen asia, voi tästä olla Naantalin jäntevälle johtamiselle   merkittävää haittaa, sillä tiedämmehän vanhan viisauden: vihollinen, verivihollinen kilpaileva puoluetoveri. Siis peli voi olla kovaa eikä reilua.

Sosialidemokraatit ehkäpä muutkin ryhmät toivovat sellaista ihmettä, että Kokoomus muuttaisi oma käytäntöään ja ryhtyisi avoimeen ja muita arvostavaan yhteistyöhön ja luopuisi pitkään käytössä olleesta vallan näytön politiikasta.TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!