Asukkaiden asialle tutuin nimin

NTYjohto2015.jpg

Naantalin Työväenyhdistys kokoontui Syyskokoukseen keskustelemaan päivän polttavista asioista, päättämään tulevan toiminnan suunnasta ja tekemään henkilövalintoja.

Kokouksen aiheisto olikin laaja. Yleispolitiikasta puhutti kesävieraamme käyttämä termi hallituksen mielikuvapolitiikasta. Heitettiinpä sillä arvelu, että taitaa presidentti käydä sivuillamme.

Nesteen asia on vielä auki; eläketarjouksia on tehty, mutta varsinaisen yt:n tulokset ovat tulematta. Yhdistyksen viime kokouksen kananotto sai sekä huomiota, että ymmärrystä. Kaupungin on puoleltaan on haluuttu  kertoa yhtiön edustajille, että Naantalille Neste on enemmän kuin tärkeä.

Sote-uudistuksen osalta jo piirikokouksen yhteydessä epäilimme esityksen saamaa kehumista ennenaikaiseksi. Perustuslaillinen kysymys sosiaalipalvelujen perustuslaillisesta suojasta vastaan kunnallinen itsehallinto on vielä ratkaisematta. Mutta vastakkaisuus tuntuu väkinäiseltä, -vääristävältä -, sillä ainakin Naantalissa juuri kunnallisen itsehallinnon puitteissa pyrimme juuri vahvaan sosiaaliseen oikeudenmukaisuuteen.

Niinpä kokous vahvasti muistutti siitä, että toimivan terveyskeskuksemme tulevaisuus on turvattava. Parhaiten se tapahtuu kun toiminnan joustavuudesta ja saavutettavuudesta pidetään huolta. Juuri nyt on kysymys uusien päivystyssääntöjen seurauksista. Valtuustoryhmä sai selvät ohjeet, että tässä asiassa on muistettava, että asukkaiden asia on meidän.
Turustakin on kantautunut tietoja, että siellä laajennetaan terveyskeskusten aukioloaikoja. Eli emmehän me sentään halua Turun jälkeen jäädä.
Tämä liittyi myös vuoden 2015 talousarvioon, jonka yhteydessä tätä asiaa on pohdittu. Ja palautteena on vaatimus asian uudellee selvittämisestä pikaisesti ennen Marraskuun loppua.

Talousarvion kokonaisuutta pidettiin hyväksyttävänä, sitäkään ei pidetty pahana, että talousarvion rakentaminen oli ollut asiallista valmistelua ja siitä käyty luottamushenkilöiden keskustelut olivat avoimia ja vuorovaikutusta saatiin syntymään.

Naantalin Työväenyhdistyksen Syyskokous valitsi yhdistyksen johtoon tutun kaartin:

Puheenjohtaja Mikko Rönnholm, varapuheenjohtaja Sirpa Hagsberg ja sihteeri Hannu Aalto

Muut johtokunnan jäsenet johtokunnan jäsenet: Seppo Ansamaa, Lauri Laine, Jaana Malmikare, Noora-Nella Maja. Ilkka Saari, Martti Sipponen, Hannele Vienonen ja opintosihteeri Isabella Hautala.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!