Asukasluku nousi ja keskustelu kiihtyi

 • Arvoisat valtuutetut !
 • Käytännössä lopulliset tiedot väkiluvusta on saatu tänään.Naantaliin muutettiin vilkkaasti loppuvuonna ja tämän avulla väestön lisäys on 30.Käytännössä loppuvuonna Naantalissa tehtiin runsaasti asuntokauppoja ja näihin,  jonkin aikaa tyhjänä olleisiin asuntoihin ja omakotitaloihin,muutettiin loka-joulukuussa. Esimerkiksi joulukuussa 2013 Naantaliin muutti 108 ihmistä ja vastaavasti joulukuu 2012 muutti 69 ihmistä.
 • Syntyvyys edelleen alhaisella tasolla verrattuna naapureihin tai Naantalin vanhoihin lukuihin. Kuolleita 39 enemmän kuin syntyneitä.Väestönkasvu 30 on kuitenkin hyvä asia ja arvioitua parempi lopputulos.
 • Valitettavasti tämän vuoden osalta ei voida tehdä arviota ainakaan tässä vaiheessa väestön lisäyksestä.

Martti Sipponen lähetti yllä kerrotun positiivisen viestin. Kunhan saadaan käynnistymään uudet hankkeet ja näytetään, että hommia hoidetaan jämäkästi, mutta palveluhenkisesti, niin voimme taas kunnialla puolustaa asemaamme  elinvoimaisena kaupunkina.

 • Veli Masalin ja  toveri Hovirinta: Jäitä hattuun.

 • Kuntarakennekysymykset ja aivan erityisesti pakkoliitoehdotukset päästävät pintaa ajattelemattomuuksia, kuten Jarmo Masalin kirjoituksen Naantalin sataman jakamisesta naantalilaisille. TS:n sivuilla ollut Tauno Hovirannan vastaus siihen asti, että pitää koko homma ajatella uusiksi, oli oikea, mutta jatkossa taas Taukka haksahti samoille syrjäpoluille Japin kanssa.
  Neste tuli Naantaliin siksi, että Turku ei luvannut, kun  SKDL määrävähemmistöllä sen esti, järjestää jalostamolle sen tarvitsemaa vettä. Raision-Naantalin vesilaitoskuntainliitto hoiti tuon asian.  Sittemmin Turun vaatimus pakkoliittää Naantali Turkuun kaatui Fagerholmin hallituksen kielteiseen päätökseen.
  TSE:n ja sitä edeltäneet energiahankkeet ovat olleet ja ovat sellaisia, joissa on selvästi syntynyt win-win tilanne eli kaikki siitä hyötyvät.
  Naantalista katsottuna sanon, että Naantalille on Turusta Hyvin paljon etua. Mutta vastavuoroisesti väitän, että Turku hyötyy enemmän Naantalista itsenäisenä toimijana, brändinä, kuin pakolla Naantali itseensä liittämällä.
   Ja siksi pitääkin nyt kaikkien pitää pää kylmänä eikä pidä lietsoa hyvää ja hyödyllistä seutukuntaa yhteistyötä vastaan argumenteilla, jotka herättävät tunteita, joiden valtaan jouduttua, järkevä toiminta vaarantuu.
  Tulee nimittäin vielä toinenkin aika, jolloin Henna Virkkusen pakkopuheet ovat muistissa vain pahana unena. 

Yllä olevan kirjoituksen lähetin TS:ään ja RS:ään


TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!