Asiat luistivat, muodot äänestyttivät

Naantalin valtuusto käsitteli vauhdilla varsinaiset päätettävät asiat. Vain vasemmistoliiton aloite, joka koski yleiskaavamenettelystä eli sen pöydälle jättämisestä jouduttiin äänestämään. Punavihreä blokki yhtyi Hannu Raittolan esitykseen, joka hävisi kuitenkin asiallisen käsittelyn kannalla olleelle enemmistölle.

Vuoden viimeisessä valtuustossa tehtiin kuusi aloitetta. Demarien ryhmän puheenjohtaja  Sirpa Hagsberg esitti Aurinkotien liikenneturvallisuuden parantamista ja ja varapj Lauri Laine toivoi lisä nuorisotiloja.
Maininnan arvoinen oli Jan Lindströmin ehdotus torille rakennettavasta kioski -vessarakennuksesta. Aika entisen sittenkin voi palata. Aihe oli Kalle Tossavaisen,sd ja Kallen kavereiden kova vaalitäky 1970-luvulla. Aloitteilla ei ole tekijän suojaaja eikä varsinkaan täällä, sillä kyse on, kuten ruotsiksi hädästä ja avusta sanotaan:
När nöden störst, kommer hjälpen först.

Valtuusto kukitti 60-pyykin ohittaneen Anita Saksin: "Hän työskentelee korkealla ja tekee elämästämme läpinäkyvää", luonnehti valkoista kotkaa, valtuuston puheenjohtajaa.

Pientä kilpajuoksuakin oli vuodenvaihteeseen kuuluvien toivotusten jakelussa, ei edes jaksettu odottaa kokousasioiden käsittelyn loppua. Mutta hyviä asioita ei ole koskaan liikaa ilmoilla ja niin kokous päättyi kukkiin ja joulumuistamisiin muuten hyvissä fiiliksissä paitsi, että joulukahvit puuttuivat. Syynä oli projektin sääntöjen mukaiseen loppuhäsäkkään joutuneen  kaupunginhallituksen kokouksesta.

Valtuutetut saivat puheenjohtajan tervehdyksenä – kuten tapana on ollut – paikallisia hengen tuotteita. Tällä kerralla saatiin naantalilaiset tarinat: Vallis Gratien yhdistyksen Anne Pentin  keräämät ja ja saman yhdistyksen kunniapuheenjohtajan Raimo Vahteran kirjoittamat.


TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!