Asialliset Ellun kanat

NaantalinpC3A4C3A4ttC3A4jientiedote20131014.jpg

Vilho Koskelan  - Asialliset hommat suoritetaan, muuten ollaan kuin Ellun kanat hengessä valtuuston 14.10.2013 pidetty kokous kulki:

Aloitetaan lopusta eli Ellun kanoista.
Luottamushenkilöiden palkanalennuksesta keskusteltiin vilkkaasti ja värikkäästi. Politiikkaa paljon kuuntelemaan ja seuraaman joutuneena koin Déja vu- tunteen. Tämän olen kokenut aikaisemminkin - tuntemukseen liitetty ranskalainen termi tarkoittaa suomeksi suoraan käännettynä -Jo nähty. Ja onhan sitä nähty ja kuultu monessa paikassa ja moneen kertaa samat saarnat.
Mielessäni vilistivät monet kasvot Vennamosta, Mäkelän Antin kautta Le Peniin. Aihe on otollinen, koska kansalaisten ja journalistien keskuudessa on epäilyä jopa inhoa poliittisia päättäjiä kohtaan. Ja niinpä politiikkojen palkkiot ovat tuplajättipotti tuntea inhon lisäksi vielä katetuttakin: Kelvottomat poliitikot saavat vielä palkkioitakin. Ja kuoroon saa lisä jäseniä niistä, joilla on hampaankolot täynnä henkilökohtaista kaunaa esimerkiksi epäonnistuneen virkauran jälkeen.
On se niin väärin tunnelma hallitsee tori kolpakkokeskusteluja. Ja pehmeään päähän mene kuin Alkon paperikassi

Rohkea on se, joka tähän puutuu tähän vääryyteen vieläpä itse etujen nauttijoiden joukkoon kuuluvana. Vilhelm Junnila, ps on taitava sanankäyttäjä ja hän osaa tästä sitruunasta puristaa mehut. Ja kyllä siinnä happamessa liemessä sitten kieriskelivät niin vihreiden ja Kristillisten kuin myös Keskustankin edustajat.
Jotenkin tunsin muutamien puheenvuoron pitäjien puolesta sellaista säälin ja kanssahäpeän sekaista tunnetta. Mutta sakarin on pakko jorata kun soitetaan.

Työväenpuolueet niin perinteinen kuin uusikin muistivat, että työmies palkkansa ansainnut.
Lauri Laine , sd yritti muistuttaa, että työpalkaksi luottamuspalkkiot ovat olemattomat, tuntipalkka pyörii euron kieppeillä.
Tarinaa ja turinaa riittää hetken aikaa kunnes taas muutaman vuoden ajan mennään normaalissa päiväjärjestyksessä ja vasta ennen vaaleja lämmitellään asiaa uudelleen.

Sanon lopuksi, että pitäkää mielessä, että kysymys on demokratiasta, siitä,  josta niin paljon pahaa puhutaan, mutta jota parempaa ei vielä ole keksitty. Se ei ole helppoheikkien rihkamakamaa.

Mutta sitten alkuun eli asiallisten hommien suorittamiseen.
Naantalin valtuustossa oli esillä kuntajakoselvitysesitys. Asia on seudulla ajankohtainen ja niinpä asiakokonaisuudesta Turun Sanomissa oli tänään uutinen:

  • Turun seudun kuntajakoselvitys sai vauhtia maanantaina, kun Raision, Naantalin, Liedon, Auran ja Nousiaisten valtuustot päättivät osallistua siihen.
  • Kimpassa on nyt kymmenen kuntaa, koska Turku, Mynämäki, Paimio, Tarvasjoki ja Taivassalo ovat päättäneet lähdöstä jo aikaisemmin.
  • Turun valtuuston ykkösmies Seppo Lehtinen (sd) sanoo, että liikkeelle lähdetään nyt halukkaiden kesken, vaikka Masku, Rusko ja Sauvo panttaavat yhä lopullista ratkaisuaan. Vain Kaarina on sanonut ei, mutta sitäkin saattaa odottaa valtiovarainministeriön määräys.

Rannikonseudussa samaa asiaa selostettiin laajemmin:

  • Vahva tahto ilmeni ryhmäpuheenvuoroissa ja kaikkien valtuutettujen yhteisessä tiedotteessa, jonka valtuuston puheenjohtaja Mikko Rönnholm (sd.) luki ääneen. Otsikko on Naantali on yksimielisesti yhteistyökykyinen.sisältää juhlallisita muotoilua, mikä kertoo suhtautumisen vakavuudesta.

Tiedote kokonaisuudessaan on ajankohtaista palstalla ja tässä liitteenä.

Tiedotteen sisältö sinänsä on tärkeä informaatio siitä miksi ja miten Naantali asiaan suhtautuu. Mutta sisältöä tärkeämpi on viestin allekirjoituksien sanoma: Yksimielinen kaikkien puolueiden yhteisesti hyväksymä kannanotto ristiriitaiseen ja poliittisesti tunteita herättävään esitykseen on voimakas ilmaisu asian suhtautumisen vakavuudesta. Tämä on hyvä perusta tulevien vaikeiden asioiden hoitamiseen. Neuvottelijoiden on helpompaa olla, kun selkänoja on vankka ja lavea. On oikein ja kohtuullista antaa tunnustusta tästä lopputuloksesta idean keksineelle ja sitä valmistelleelle perussuomalaisten Nuorelle ryhmän johtajalle Vilhelm Junnilalle.  Tasavallan äänekkään oppositiopuoleen edustajana hän on nähnyt naantalilaisten edunvalvonnan vaativan yhtenäisyyttä. Kysymys on tuon Vilho Koskelan viisauden ymmärtämisestä: Asialliset hommat suoritetaan, mutta muutoin ollaan kuin Ellun kanat.


TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!