Asiallisen rauhallisesti epävarmuuden vallitessa

Naantalin valtuusto käsitteli talousasioita veroista budjetista talosuunnitelmaan.
Yhteinen idea oli pitää Naantali itsenäisenä huolehtimalla taloudestaan asianmukaisen vastuullisesti.
valtionosuuksien tulevasta määrästä ei ole varmaa tietoa, suunta on selvä, mutta määrää ei tiedä kukaan, koska päätöksiä ei vielä ole. Niitä voi tulla Superperjantaina.
Talouden kysymys kulminoitui tehtäviin säästökohtiin ja niiden rahoitukseen. Sunnuntaipäivystys, synnytyskorvaukset,  koulutoimen virat, aamu- ja iltapäivätoiminta vastaan veroprosentti oli tiivistettynä asetelma.
Hallituksessa istuvat ryhmät Kokoomus, Sdp, Keskusta ja Perussuomalaiset liputtivat Kallun siis Sipposen grillin läpäisseen ehdotuksen puolesta ja pääopponenttian oli Vasemmistoliitto. Selvin numeroin päädyttiin ratkaisuun, jossa tasapainoine tiukkuus oli määräävässä asemassa.
Sirpa Hagsbergin,sd kattava puheenvuoro alkoi lähtökohdista:

  • Olemme käsittelemässä uuden valtuuston ensimmäistä talousarviota vuodelle 2014 ja taloussuunnitelmaa vuosille 2014 – 2017. Vuosi sitten keskustelutti ja hämmensi tuleva kuntarakenneuudistus sekä sote - uudistus. Tämän syksyn kuumat puheenaiheet edellisten lisäksi ovat kuntamiljardi ja sen kohtalo lähestyvässä superperjantaissa 29.11. Kuntarakenneuudistukseen liitettiin tämän vuoden aikana pakkoliitos, joskin Sdp:n ministerit saivat siihen neuvoteltua demokratialukon: pakkoliitoksiin ei ilman kansanäänestystä. Perustuslakikin näyttäisi olevan turvamme.
    Puheenvuoro on kirjoituksia sivulla
Parissa tunnissa ja hyvässä hengessä selvin numeroin kaatuivat muutosesitykset. Sara Luotonen, vihreät tekivät aloitteen valtuuston kokousten lähettämisestä netin kautta Turun malliin ja Vilhelm Junnila,ps esitti budjetin rukkaamista heti kun valtionosuustiedot ovat käytettävissä.

Tällä kerralla palattiin Naantalin vanhaan käytäntöön siitä, että talousarvio käsitellään marraskuussa. Hyvänä puolena tässä on se, että talousarvion toteuttamiseen on sektoreilla riittävästi aikaa.
Tällä kerralla epävarmuus valtionosuuksien tasosta on poikkeuksellista ja toivotaan, että tällaista tarvitse enää jatkossa kärsiä. Nykyinen tila on häpeäksi Kataisen hallitukselle.


TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!