Asiaa tiiviissä paketissa

Naantalin valtuusto oli tavanomaisen tiivis.
Vähän puhuttiin talouden puolivuotiskatsauksen yhteydessä talouden uhkakuvista ja Kokoomus tietenkin ilmoitti, että maksuja ja taksoja pitää korottaa ja kuluja vähentää, jotta ei jouduttaisi veronkorotuksiin. Saa sitten nähdä, kun aika koittaa, että millä konstilla tuleva veronkorotus kipataan muiden syyksi.
Päivähoitomaksujen kohdalla SOS-hallitus näyttää suuntaa eikä se velkaantuminenkaan näytä kauhistuttavan tasavallan päättäjiä. Ehkäpä sekin tulee olemaan Naantalin linja.
Lauri Laine,sd muistutti, että toiminnan ja talouden katsauksessa pitäisi olla selvemmät numerot toiminnallisista saavutuksista kuten suoritteiden tuotetuista määristä. Siten nähtäisiin, että millä keinolla talouden tulokseen on päästy.

Palvelustrategia keskustelu sai taas tavanomaisen käänteen. Vasemmistoliitto julisti: Väärin sammutettu ja olisi halunnut koko asian valtuuston käsittelyyn, vaikka kaupunginhallituksessa ja yhteistyötoimikunnassa oli päästy henkilökunnan kanssa yhteisymmärrykseen tehostamisesta. On se kenkkumaista, ettei enää kunnon aiheita ikuiseen itkuun tahdo löytyä. No sen verran demarit voivat tässkin kohtaa muistuttaa, että olisimme toivoneet selkeämpää ihan kirjattua sitoutumista siihen, että irtisanomiset eivät kuulu tehostamistoimiin.

Villan tilan saamista pidettiin hyvänä niin kuntalaisten kuin matkailun kannalta. Pakkolunastusta kuitenkin vierasti ehkäpä ideologisesti Juha Haapakoski,kok. Tässä oli kyseessä Raision kaupungin ja Naantalin yhteistyön ongelma. Raisio tuskin olisi myynyt tällä hinnalla Naantalille. Sellaista on naapuriyhteistyö. Kysymys oli hyvin käytännöllinen.

Aloitteita tehtiin kolme. Kaikissa oli sisältöä:

Laajasti ja asiantuntevasta perustelut ja kuulijaakin puhutteleva oli Sirpa Hagsbergin, sd aloite koulukiusaamisen torjumisesta. Aloite on kirjoituksia sivuilla kokonaisuudessaan.
Aurinkoisemmilla aiheilla liikkeellä oli Juha Haapakoski, kok, joka toivoi kaupungin ja Naantalin Energian yhteistyötä talokohtaisen aurinkoenergian lisäämiseksi.
Naantalin aurinkolisän uuden sovelluksen esitti Vilhelm Junnila, ps toivoen pitkäaikaistyöllistämisen sakkomaksujen mahdollisuutta käyttää yritystukena. Niin hän väitti Kuusamossa toimittavan.
Ilahduttavaa Lindströmin, tarkoitan työministeriä, klaanin innostus yrittää parantaa tätä todella vakavaa ongelmaa. Kaikkia keinoja on käytettävä ja demarit ovat varmasti avoimen yhteistyöhaluisia tällä saralla.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!