Arvokas , mutta iloinen

JukkaMikkolanmuotokuva20150206.jpg

 

Jukka Mikkolan muotokuva paljastettiin valtuuston istuntosalissa. Paljastuspuheen piti Petri Lahesmaa, joka kuljetti Jukan tarinaa leppoisan arvostavasti. Siinnä piirtyi sannallista muotokuvaa miehestä, joka ei ole tasapaksu eikä mitäänsanomaton. Jukassa on monta syrjää: Tarkka juristia ja tietoviisasta ja sitten seurallisuutta ja huomaavaisuutta. Jukka Mikkola on ollut kunniaksi Turulle ja SDP:lle.

Kuten tiedämme ovat saman vaalipiirin saman puolueen kansanedustajaehdokkaat niitä kuuluisia verivihollisiakin pahempia kilpakumppaneita. Vuoden 1987 vaaleissa putosimme molemmat. Se kasvattaa luontoa ja varmaan myös myötä ymmärrystä.  Seuraavissa vaaleissa taas kamppailimme tasaväkisesti ja vuoden 1991 vaalien tuloslaskenta oli taa kerran sähläystä. Kun lopullinen tulos oli jo julistettu, soitti Jukka minulle ja sanoi, että hän löysi yhden virheen Jaanin alueelta Turusta. Manasin tietenkin ja sitten Jukka jatkoi: ” Löysin sinulle 25 ääntä lisää” eli niukka 14 äänen kaulani kasvoi ja tuliin silloin valituksi.
Seuraavissa vaaleissa oli Jukan vuoro ja sitä seuraavissa aika monet kannattajamme tukivat Jukkaa, josta tulikin "vain" varapuhemies, kun hän liiallisen itsekritiikin vuoksi kieltäytyi ministerin pestistä.

Tuttu tuomari on harvinainen tapaus; hän on Mikkolan Jukka.
Hänen muotokuvansa tulee kuulumaan Turun kaupungin gallerian aarteisiin.


TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!