Antti Rinne linjaa aatetta tulevaisuuteen

AnttiRinneALT20140321.JPG

Antti Rinne on julkistanut linjapuheenvuoronsa:
AATE, LIIKE JA TULEVAISUUS
Osin, mutta vain osin  se luokitellaan vaalikirjaksi.

Luin kirjasen läpi ja pidän sitä ihan kohtalaisena suorituksena.


Useamman kirjoittajan kynän jälki näkyy, mutta ei  se paljoakaan haitta. Samoin voi huomata, että asiasta riippuen aihetta käsitellään pinnasta ja syvemmältä vähän sattuman varaisesti.
En siinä nähnyt mitään sellaista, jota pitäisi protestoida.  Helpollahan pääsee, kun saa hyvistä asiosita puhua eikä joudu vaikeita valintoja tekemään.

EU:n talouslinja oli tietenkin mieleen sen kasvua ja työllisyyttä painottavan suunnan ja tiukkauutta arvostelevan näkemyksen vuoksi. EKP:llekin annettiin työllisyys tehtäväksi; ei huono.

Kuntarakenteen parlamentaarisen valmistelun
puolesta Antti liputti eikä tietenkään hyväksynyt pakkoliitoksia. Muutoin kyllä siinä oli alan yleistä sanahelinää.
Soteasissakin on helpompi olla Antin kuin hallituksen linjoilla.

Kyllähän siinä tärkeimmät osa-alueita käsitellään ja jakamaton ihmisoikeus on lähtökohtana ja työ se on pääroolissa. Verorasitusta pääoman ja kiinteän omaisuuden suuntaan, mutta kunnallista pääomaveroa vain selvitellään; siinä näkyi taas ay-ekonomistien punakynä.
Ihan pikkujuttu kertoo, että kirja on valmistunut jo aikoja sitten; siellä nimittäin kiirehditään venäläisten viisumivapautta. Sellaista sattuu muuttuvassa maailmassa.

Linjanveto on kova juttu Jutan kannalta, sillä nyt Anttia ei voi leimat pelkäksi ay-teknokraatiksi. Selvää on jo, että Antti Rinne on tehnyt palveluksen puolueelle asettumalla ehdokkaaksi ja tällä kirjalla hän kääntää huomiota asioihin, vaikka joutuikin radiossa selittelemään, että miksi ei kerro kirjoittajien nimiä. Sitähän toimittajan on helpompi inttää, kun ei viitsi paksua pumaskaa lukea.

Antti Rinteen linjapaaperi on allaolevasta linkistä luettavissa

http://www.anttirinne.fi/wp-content/uploads/2014/03/Antin_ohjelma.pdf

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!