Antti Rinne uhkaa joutua vaihtoon Sdp:n johdosta


Sekä Antti Lindtmanin että Tytti Tuppuraisen taakse ryhmittyy tukijoita. HS 19.7.2016

Otsikko ja johtolause ovat Helsingin Sanoman.

Mietin palstalla eilen olleen uuden poliitikon profiilin kannalta asetelmaa: Artikelissa myös mainittu Timo Harakka - varmasti iskuvalmein julkisuusveteraani -  tulisi SDP:n ulkopuolta, tosin pelottavasta suunnasta vihreästä journalismista. Hän on uskaltanut edustaa muutakin kuin Kreikan vakuuksia. Mutta hän ei haasta Antti Rinnettä.

Antti Lindtman ja Tytti Tuppurainen kuuluvat iästään huolimatta poliittiseen eliittiin – ovat olleet siellä kauemmin kuin Antti Rinne, jonka poliittinen ura on vasta pari vuotinen. Antti Rinteen vaihtaminen heihin ei ole kansainvälisen mallin mukainen uuden poliitikon valinta.

Antti Rinteen heikkous on hänen on epäselvä puhuminen, sanoo haastattelemani kansalainen MM. Toisaalta Antti Rinne saa tunnustusta asiantuntevista piireistä; Hän pääsee jyvälle ja selkeä kannanotoissaan asiakeskeisissä yhteyksissä.

Molemmat mainitut Antti ja Tytti ovat sanonnaltaan selkeitä ja ymmärrettäviä, Tytti on monimutkaisissa asioissa osaava ja rohkea jopa ärsytykseen asti. Antti on tavallinen ”vandaler” siis Vantaalta jopa miellyttävä sellainen.
Molempien taustalla on mies – Eero Heinäluoman pitkä varjo seuraa Anttia ja Tytin kohdalla perhe on pahin.

Odotan kuitenkin mahdollisten ehdokkaiden sanomaa:

Ajankohtaisuuden, uskottavuuden ja kestävyyden on oltava tasapainossa.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!