Antti Rinne ministeriksi ja Raimo Luoma valtiosihteeriksi

  • SDP:n puheenjohtajaksi valittu Antti Rinne ottaa edeltäjänsä Jutta Urpilaisen paikan valtiovarainministerinä.
  • Kesäkuun hallitusneuvotteluissa SDP esittää puolen miljardin suuruista ylimääräistä työllisyyspakettia. Myös perhe- ja eläkepoliittisiin päätöksiin puolue haluaa tarkennuksia.
  • - Meidän etumme myös puolueena on, että minihallitusneuvotteluissa saadaan aikaan realistisia ratkaisuja, jotka myös hallituskumppanimme voivat hyväksyä, Rinne sanoi.
  • Ratkaisuja on käsitelty parhaillaan koolla olevassa SDP:n puoluevaltuustossa.
  • Puoluevaltuusto päätti myös, että Raimo Luoma nousee valtiosihteeriksi valtiovarainministeriöön. Nykyinen valtiosihteeri Tuire Santamäki-Vuori siirtyy työministerin valtiosihteeriksi. Timo Korpijärvi palaa TEM:istä Metalliliittoon.
    Demokraatti 28.5.2014
Spekulaatiot loppuvat ja hyvä niin. Liika huomiota on kiinnitetty ja kiinnitetään näihin henkilöjärjestelyihin ja vähemmän siihen, mihin Tarja Filatov aamutelkkarissa viittasi eli miltä toiminta näyttää: Onko se linjakasta EU:sta kuntiin?
Raimo Luoman veto valtiosihteeriksi oli positiivinen yllätys. 

Ps. Puheenjohtajan viesti:

Puheenjohtajan terveiset ministerivaihdoksesta

Hyvät toverit, SDP:n puoluevaltuuston päätöksen mukaisesti otan ensi viikon perjantaina vastaan valtiovarainministerin salkun. Tämä oli myös oma esitykseni. Valtiovarainministerin tehtävä on vaativa ja tärkeä. Jutta Urpilainen on toiminut tehtävässä edelliset kolme vuotta erinomaisesti ja siitä on hyvä jatkaa.

Kyseessä ei ole pelkästään kirstunvartijan tehtävä. Meidän demareiden on haettava työllisyyttä ja kasvua Suomeen. Työllisyyttä voidaan tukea investoinneilla, jotka luovat itsessään työtä ja jotka parantavat tulevia mahdollisuuksia tehdä työtä Suomessa. Tällaisia ovat esimerkiksi julkisten rakennusten korjausrakentaminen ja tiestön kunnostaminen. Keskeistä on, että työpaikkojen lisääminen otetaan kaikessa päätöksenteossa ykkösasiaksi.

Minulle on tärkeää, että valtiovarainministerin tehtävää hoitaessani voin samalla toimia aktiivisena puolueen puheenjohtajana. Olen keskustellut valtiovarainministeriön virkamiesten ja puolueen toimijoiden kanssa ja tullut siihen tulokseen, että tehtävää on mahdollista hoitaa samalla kun kierrän kenttää ja kehitän osaltani puoluetta. Pidän tätä erittäin tärkeänä. SDP on kokenut nyt kannatuksen pohjakosketuksen. On aika ponnistaa yhdessä ylös. Toivon teiltä kaikilta tukea tähän työhön. Puolue ei ole yksi mies tai nainen. Se voi kehittyä ja innostaa suomalaisia mukaan toimimaan työn ja oikeudenmukaisemman yhteiskunnan puolesta vain kansanliikkeenä.


Antti Rinne
Puheenjohtaja

Lue lisääTUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!