Andante moderato  >>>>  Presto Grave

Naantalin kaupunki rakentaa kevät ruuhkaa ihan eduskunnan tapaan. Asioiden valmistelu viipyy ja viipyy ja sitten kaikki ennen juhannusta. Valtuustossa on ensi maanantaina tilinpäätös tarkastuskertomuksineen sekä pitkään valmisteltu ja kiistanalainen rantarakentamista koskeva Pirttiluoto- Karjaluoto kaava. Se on alkusoitto loppukirille.

Strategioiden niin yleisen kuin palvelustrategian valmistelu on meneillään ja lautakuntatasolla on tehty niin lyhyen kuin pitkäänkin tähtäimen suunnitelmia. Pitkä tähtäin on helpompi, mutta ensi vuoden raamien lukkoon lyöminen alkaa sitten ollakin jo vaativampi hommaa. Sen käsittely alkoi eilen kaupunginhallituksessa.

Naantalissa on sellainen taloushallinnollinen tapa, että liian suuri osa ajasta käytetään sondeeraukseen siitä miten ehkä tulee käymään, jos jos ja jos jne. Tai sitten kerrataan miten aikaisemmin on käynyt niiden asioiden osalta, joihin ei juuri voi vaikuttaa, tarkoitan valtionavut ja verotulot ja myöskin satamatuloista osat ovat muista kuin omista päätöksistä riippuvaisia.
On keskityttävä niihin asioihin, joihin voidaan vaikutta ja jotka vaikuttavat.

Kaupungin organisaatiossa on myös päälliköitä, joiden on vaikea ottaa tosissaan talouden rajoituksia. He kokevat asiansa, asemansa ja erityisesti omat alaisensa niin tärkeiksi, että ei ainakaan heidän sektoreiltaan sovi mitään supistuksia tehdä. Ja jos vaaditaan, niin sitten esitetään sellaisia vähäpätöisyyksiä, joiden tiedetään ärsyttävän päättäjiä. Ikävä on huomata, että vanha kamala ajatus hiipii aina useammin mieleen: ”Luottamus hyvä kontrolli parempi”.

Mistä sitten on perimiltään kysymys:


Naantalin itsenäistyttää ja itsemääräämisoikeutta ei hukata taitamattomalla talouden hoidolla. Se tarkoittaa, että talouden ja talouden lukujen pitää olla sellaisessa asennossa, että meitä eivät Helsingin rouvat eikä herrat määrää. Me teemme osuutemme kaupunkiseudun yhteistyössä esimerkillisesti ja huolehdimme niistä asioista, joiden avulla Turun seutu saa enemmän itsenäisestä Naantalista hyötyä ja iloa kuin se saisi Naantalin Turkuun liittämällä. Tämä ajatus on saatava ajettua johtavien virkamiesten ja muun henkilökunnan päähän ystävällisesti, mutta päättäväisesti ilmoittamalla, että tämän tavoitteen sabotointia ei sallita missään muodossa eikä kenen toimesta.

Musiikkijuhlien alkajaisten kunniaksi otsikko on lainattu musiikin tempomerkinnöistä:

Italiaksi

Suomeksi

Grave

raskaasti

Andante

käyden

Moderato

kohtalaisesti

Presto

kiireisesti


TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!