Alhainen korko on myös ongelma

KeskiEurooppatodellisessavaarassaMunchau20150308.JPG

Wolfgang Münchau muistuttaa, että kaikilla asioilla on kääntöpuolensa. Alhaisen koron pitäisi virkistää ja innostaa investointeihin. Osin niin tapahtuu. Ja kun nyt ensivuoden puolelle asti löysää rahoitusta tulee tarjolle, niin tämä matalien korkojen aika jatkuu ja aiheuttaa ongelmia ennen pitkää. Näin aiheesta Münchau:

Tästä aiheesta (matalan koron vaikutuksesta) yksi parhaista analyyseistä on kahden Bundesbankin kirjoittajan tekemä. aiheesta on kaksi kirjailijaa Bundesbankin. He simuloivat kolmen skenaarion -perusvaihtoehdon, pienen stressin ja suuren stressin olosuhteiden vaikutusta. Huonoimmassakin tuotto oli 1-2 prosentin välillä, mikä selvästi saksan valtion velkakirjojen tuottoa korkeampi.

Simuloinnin (todellisuuden jäljittely) tulos on järkyttävä. Lievimmässäkin vaihtoehdossa stressiä skenaarioita 12 tutkittavana 85 Saksan vakuutusyhtiöistä olisi maksukyvytön 2023 mennessä. Kovempi versio numero nostaisi määrän 32 yritykseen, joten yhteensä osuus oli 43 prosenttia. Ja tämä on vain henkivakuutus yhtiöiden tilanne. Monet saksalaiset alirahoitetut eläkejärjestelmät voivat myös olla ongelmissa.

Kun kuulet Saksan keskuspankkien johtajat valittavat alhaisen korkotason tuovan rahoitusvakauden riskejä, tämä on se, mitä he tarkoittavat. Alhaiset korot eivät tietenkään ole syy hitaasti junaromuun. Syy on itse juna.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!