Alex Stubb kampanjoi FT:ssä

AlexStubbforpresidentofcomision20181001.JPG

Alexander Stubb on entinen pääministeri, ulkoministeri ja valtiovarainministerinä - mutta vaikka hän on haastaja, on hän itsevarma. Entisen suomalaisen johtajan odotetaan ilmoittautuvansa Euroopan keskustaoikeiston ehdokkaaksi Euroopan komission puheenjohtajan tehtävään tällä viikolla.  "Olen kotoisin pienestä valtiosta. Tiimini on hyvin pieni. Mutta olen onnistunut aiemminkin, eikä sitä koskaan  tiedä, ehkä. . . "Stubb kertoi Financial Timesille.

50-vuotias kuntoihme, joka kilpailee satojen kanssa Ironman kisoissa, osallistuu nyt paljon pienempään kilpailuun, jossa on vain kaksi. Hänen tärkein kilpailijansa on EPP:n Spitzenkandidat eli johtava ehdokas toukokuussa pidettäviin Euroopan parlamentin vaaleihin on Saksan Eurooppa parlamentin EPP ryhmän puheenjohtaja Manfred Weber.

Alex Stubb on liberaalidemokratian kannattaja ja vahva EU:n puolustaja ja hänen on vaikea saada tuke konservatiiviryhmän änkyröiltä.

  "Entisenä Euroopan parlamentin jäsenenä, ministerinä ja hallituksen johtajana" Stubb arvelee, että "hänen paras suosituksensa on hänen työnsä ja pohjoismaalaisuus". " Uskon vakaasti, että jos jotain sovimme, sen pidämme ", hän sanoi.

Suomalaiset eivät tätä ratkaise, mutta mitenköhän on: Voiko suomalainen ilman tukevaa suomalaisten  tukea menestyä?

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!